Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Inline / Street hockey

Goed om te weten

Wat is Inline/Street Hockey en Hoe Wordt het Gespeeld?

Inline hockey, ook bekend als rollerhockey of street hockey, is een snelle sport die voortgekomen is uit het ijshockey. Deze wordt gespeeld op harde ondergrond in plaats van het gebruikelijke ijs. Spelers gebruiken dan ook inline skates en een stick om een harde bal of puck in het doel van de tegenstander te schieten. Elk team bestaat uit vijf spelers inclusief keeper. Ondanks dat het gezien wordt als een contactsport zijn bodychecks niet toegestaan.

Noodzakelijke Inline Hockey Uitrusting

Aangezien inline hockey een snelle sport is, kan fysiek contact tussen spelers voorkomen en ook leiden tot blessures. Om deze reden zouden Inline hockey spelers bescherming moeten dragen. Dit is ook verplicht in officiële wedstrijden. Bescherming bevat een helm, elleboogbescherming, handschoenen, schouderbescherming, toqu en scheenbeschermers op zijn minst.

Inlinehockeyskates zijn stijf, licht en lijken erg op ijshockeyschaatsen. Ze gebruiken kleine wielen. Dit geeft spelers snelle acceleratie en de mogelijkheid om korte bochten te maken.

Spelers gebruiken een stick gemaakt van composiet of hout. De maat van de stick verschilt erg per speler. Dit hangt namelijk af van hoe groot je bent. De stick mag niet breder zijn dan 5cm of meer wegen dan 500g.

Waar Kan je Inline Hockey Spelen?

Uitgevonden in Londen, Engeland, wordt professioneel inline hockey gespeeld op een rechthoekige baan. Vaak is de baan gemaakt van hout of cement. Het speelgebied is omringd door een grensmuur, om de toeschouwers te scheiden van het spel en om de bal of puck in het spel te houden.

Elk droog oppervlak kan gebruikt worden om Inline hockey op te spelen. Je kan altijd een paar vrienden bij elkaar rapen en deze sport beoefenen in een groep, voordat je je aansluit bij een club. Inline hockey is een leuke activiteit die maar twee personen en een doeltje vereist om het overspelen en scoren onder de knie te krijgen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden