Opruiming
Bespaar tot 80%  -  Meer dan 300 producten in de aanbieding!  -  Klik hier
×
MENU

Langlauf ski's en uitrusting

Goed te weten

Langlaufski's (ook bekend als cross-country ski's) is 's werelds oudste ski sport en het is een sport voor alle leeftijden. Nordic ski's zijn zeer geschikt voor training en het helpt de grote spiergroepen te trainen en tegelijkertijd verbeter je je evenwicht en coördinatie.

Kies de juiste langlauf ski

De lengte van de cross-country ski's moeten zo'n 20 cm groter zijn je eigen lichaamslengte.

Om de juiste langlauf ski te vinden, moet je uitzoeken hoe je de ski's wilt gebruiken. Er zijn meestal drie soorten langlauf ski's:

Racingski's

Deze ski is geschikt voor actief gebruik op verzorgde paden. Ze zijn dus niet bedoeld voor gebruik in poedersneeuw. De race-ski's zijn vaak smaller en lichter dan andere ski's, zodat je vlug een goede snelheid kunt bereiken. Deze ski is voor de gevorderde skiër met goede cross-country ski technieken.

Touring ski's

Dit soort ski's zijn voor op verzorgde paden. De ski's hebben een gemiddelde breedte en zijn zeer stevig, ze zijn dus goed voor lange reizen en zijn goed in zowel op-en afdalingen. Touring ski's zijn voor skiërs op alle niveaus, waaraan iedereen in het gezin kan deelnemen.

Backcountry ski's

Deze ski is het breedste en meest robuuste vorm van cross-country ski die je kunt vinden. De ski's zijn voor degenen die op een tour willen gaan op onverzorgde paden. Ze passen goed bij je als je vooruit wilt komen in ruwe landschappen met zeer losse sneeuw.