×
Menu

Wielen voor cruiser boards

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Wielbreedte

Penny board wielen en Cruiser board wielen: de sleutel tot een comfortabele rit

Jouw cruiser board wielen of Penny board wielen zijn één van de belangrijkste onderdelen voor een comfortabele rit. In onze brede selectie van Penny board wielen en cruiser skateboard wielen voor kunststof en houten cruiser boards vind je een grote variatie wielen in verschillende maten, kleuren en duurzaamheid.

Penny board wielen en cruiser longboard wielen zijn groter en zachter dan wielen voor de standaard skateboards en bieden vaak een comfortabelere rit op ruw terrein. De grotere diameter zorgt ook voor meer snelheid en het zachtere urethaan zorgt voor meer grip. Beide zijn zeer belangrijk voor de cruiser stijl.

Kies de juiste vorm voor je Penny board wielen

De vorm van je wielen bepaalt de grip tussen het board en de weg. Als je cruised op je cruiser board of Penny board wil je wielen met een gehoekte lip. Dit geeft je maximale grip wegens het brede contact met de weg. Omdat de wielen zo breed zijn hebben ze ook minder de gewoonte om weg te glijden.

Cruiser wielen: Hard genoeg voor de straat?

Nog een puntje om over na te denken is dat wanneer je wielen voor je cruiser skateboard, Penny board of een mini skateboard koopt, is de hardheid van de wielen. De hardheid wordt gemeten op de durometer schaal. De durometer schaal gaat van 1a tot 100a, 100a zijn de hardste wielen die je kunt krijgen.

We adviseren om een wielen te kopen tussen de 78a en 87a. Wielen in deze hardheid zijn zachte wielen die heerlijk rijden over ruwe oppervlaktes zoals asfalt en betonnen platen. Deze hardheid geeft ook veel grip en rolt zonder problemen over scheuren en kleine steentjes.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden