×
Menu

Wielen voor penny & cruiser boards

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Wielbreedte

Cruiser en Penny wielen zorgen voor een soepelere rit

Skateboard cruiser wielen zijn ontworpen om moeiteloos door de stad te kunnen rijden. Vergeleken met skateboard en penny wielen, zijn cruiser board wielen groter en zachter voor een soepele rit op minder vlakke ondergronden. Met deze zachtere en grotere wielen zul je meer grip en hogere snelheden ervaren.

Het gebruiken van cruiser wielen kan voor beginners een manier zijn om te beginnen met boardsporten. Ze zijn makkelijker om te gebruiken dan skateboardwielen en het leren om te cruisen kan makkelijker zijn dan met een board gelijk het skatepark in gaan.

Cruiser en penny boards zijn beide gemaakt van polyurethanen. Sommige cruiser of penny wielen zijn gelabeld als SHR. Dit staat voor Super High Rebound, deze wielen zullen dus een meer stuiterend gevoel hebben.

Welke maat wielen heb ik nodig voor een cruiser?

De wieldiameter die je nodig hebt, hangt grotendeels af van de grootte van je deck. Hoe langer het deck, hoe groter je wielen zouden moeten zijn. Hoewel het mogelijk is om kleinere wielen met een langer dek te hebben, zal dit niet leiden tot de beste rijervaring.

Het is ook belangrijk om de vorm van de wielen te bepalen. Bij Penny en cruiserboards kun je kiezen tussen scherp en rond gekante wielen. Scherp gekante wielen geven meer grip en rond gekante wielen zijn juist goed voor carven.

Ten slotte hangt de keuze van het wiel af van het gewicht en de persoonlijke voorkeur van de rijder. Net als wielen voor skateboarden en longboarden, worden ze gemeten op de durometer schaal, hoe harder het wiel, hoe hoger het getal.

Wielen nodig voor je andere boards? Bekijk ons assortiment Skateboard Wielen en Longboard Wielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden