×
Menu

Wielen voor penny & cruiser boards

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Wielbreedte
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Cruiser Board Wielen voor een fijne rit

Cruiser board wielen zijn gemaakt om zonder enige problemen door de stad te rijden. Cruiser en penny wielen zijn vergeleken met skateboard wielen een stuk groter en zachter. Met deze wielen zul je sneller gaan en meer grip hebben. Daarnaast is het rijden op ruwe ondergrond ook eenvoudiger.

Voor beginners kan het een goede start zijn in boardsporten om op cruiser wielen te rijden. Over het algemeen zijn deze wielen lekkerder om op te rijden, en hierom kan cruisen een goede stap zijn voor je het skatepark in gaat.

Cruiser en penny board wielen zijn beide gemaakt van polyurethane. Sommige wielen stuiteren meer dan andere, dit geeft een heel ander gevoel tijdens het rijden.

Welke maat cruiser-wielen heb ik nodig?

De wieldiameter wordt voornamelijk bepaald door wat jij zelf fijn vind. Let wel op dat grotere wielen soms een riser nodig zullen hebben, maar dit hangt af van je setup. Als je wielen te groot zijn, dan verhoogt dit de kans op wheelbite.

Het kiezen van een wielvorm is ook erg belangrijk. Je kun met cruiser en penny wielen kiezen tussen squared en rounded wielen. squared wielen zijn voor goede grip en carves, waarbij rounded wielen goed zijn om mee te sliden.

Net zoals skateboard- en longboardwielen, worden cruiserwielen gemeten op de durometer schaal. Hoe hoger het nummer hoe harder de wielen zijn.

Wielen nodig voor je andere boards? Bekijk onze Skateboard en Longboard Wielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden