MENU
×

Wielen voor freeskates

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Freeskate wielen zijn de ideale all-round wielen

Freeskates zijn het robuuste broertje van de originele inline skate. Ze zijn gemaakt voor de skaters die de maximale vrijheid willen ervaren tijdens het skaten. Freeskate wielen zijn vaak gemaakt van een betere kwaliteit PU dan de normale wielen en hebben een betere kern die meer stabiliteit en duurzaamheid garandeert.

Freeskaten, en dus de soorten wielen, kunnen in twee categorieën verdeeld worden: Slalom skaten en Urban skating.

  • Freeskating slalom wielen vind je normaal gesproken in de 84a en lagere range, dit zorgt voor een optimale controle op het asfalt. De personen die aan slalom skaten doen kiezen vaak voor wat grotere wielen in het midden waardoor ze snel scherpe bochten kunnen maken.
  • Wielen die gemaakt zijn speciaal voor het Urban skaten, wanneer je dus veel springt en grind, zijn een beetje harder, 85a of hoger. De skates voor deze skate sport lijken vaak op de agressieve skates, dit geldt ook voor de freeskate wielen die veel gebruikt worden voor de powerslides. Als je ze goed bekijkt zie je dat ze vlak zijn en iets kleiner dan de freeskate slalom wielen.

Let op: de meeste freeskate wielen in deze categorie worden geleverd zonder lagers, het wordt uitdrukkelijk in de specificaties vermeld als de lagers meegeleverd worden. De voornaamste reden hiervoor is dat elke skater een andere voorkeur heeft als het gaat over het merk en ABEC-beoordeling. Meer informatie over het kopen van lagers in onze gids over lagers.