×
Menu

Freeskate Wielen

  Filter
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Lagers
Lagerprecisie

Goed om te weten

Wat zijn de beste wielen voor Freeskaten?

Freeskate wielen geven je maximale vrijheid tijdens het skaten. Deze wielen zijn ontworpen om wendbaar te zijn en om een laag zwaartepunt te behouden. Zo kunnen ze gebruikt worden op veel verschillende soorten ondergrond die op je pad komen tijdens het skaten in stedelijke omgevingen.

Freeskate wielen hebben meestal een diameter van 80mm, maar skaters kiezen ook wielen die groter of kleiner zijn, afhankelijk van hun stijl. Ook hebben freeskates vaak een kleiner frame, in vergelijking met klassieke inline skates, wat ook voor een kortere wielbasis zorgt.

Het is gebruikelijk dat freestyle wielen zonder lagers worden geleverd, dus zorg ervoor dat je freeskates weer soepel rollen met een nieuw set Freeskate lagers.

Slalom vs. Urban wielen

Als je echt van een specifiek soort freeskaten houdt, kun je kijken naar specifieke wielen voor je favoriete discipline.

Slalomwielen voor freeskating zijn gemaakt om je de beste controle te geven op harde stedelijke oppervlakken. Slalomwielen hebben meestal een hardheid van 84A of lager, voor de beste grip en een diameter tussen 76 en 84mm. Veel slalomskaters kiezen er ook voor om iets grotere wielen in het midden van het frame te hebben, waardoor ze snellere, scherpere bochten kunnen maken.

Voor urban skaten zijn de wielen zo ontworpen dat je jezelf in drukke stadsomgevingen kunt begeven en snel alle obstakels kunt ontwijken die je tegenkomt. Hierbij is een wielmaat met een diameter tussen 80mm tot 110mm populair. Deze maten geven je een geweldige combinatie van controle en snelheid. Als je snel wilt gaan, kies dan voor een groter wiel.

Bekijk onze Aankoopgids voor freeskates, als je meer wilt weten over freeskate wielen en freeskaten in het algemeen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden