×
Menu

Skateboard Deck Rails

Waar zijn skateboard deck rails voor?

Skateboard rails, of skateboard deck rails, zijn kunststof strips die je aan de onderkant van je deck vastmaakt met schroeven. Skate deck rails zijn ontworpen om grinden te verbeteren, dit omdat plastic gladder is en beter glijdt. Het gebruiken van deck rails maakt het makkelijker om om veel verschillende tricks te doen, het zorgt er ook voor dat je kunt grinden op oppervlakken waar je normaal niet op zou kunnen skaten. Wanneer je bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt om boardslide en lipslides aan te leren, dan is het makkelijker om het onder de knie te krijgen met deck rails.

Er zijn ook andere voordelen aan het hebben van een paar deck rails. Ze helpen namelijk ook om je deck te beschermen, grabs te doen en je graphics heel te houden.

Hoe installeer je skate deck rails

Het installeren van een nieuwe set skateboard deck rails is redelijk eenvoudig, alles wat je nodig hebt, is namelijk een schroevendraaier en een accuboor. Voordat je begint moet je wel bepalen waar je de rails precies wil plaatsen op het board. Dit is natuurlijk volledig jouw beslissing, maar het is aanbevolen om deze ongeveer 1-1.5 inch van de rand van het deck te monteren.

Om de rails te bevestigen moet je er eerst voor zorgen dat ze goed uitgelijnd zijn met elkaar en de zijkanten van het deck. Daarna is het een kwestie van de schroeven die bij de rails geleverd worden in het deck te draaien, zorg er wel voor dat de schroeven niet meer uitsteken. Dit proces is makkelijker met een accuboor, maar kan ook volledig gedaan worden met een schroevendraaier.

Om je rails te onderhouden moeten de schroeven van tijd tot tijd aangedraaid worden. Dit komt omdat niet alleen de schroeven na verloop van tijd losraken, maar het plastic materiaal ook verslijt na regelmatig gebruik.

Een andere tip voor als je op meer oppervlakken wilt skaten is het gebruik van wax, bekijk hiervoor onze Skate Wax selectie.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden