×
Menu

BMX tandwielen

  Filter
Kleur
Merken
Aantal tanden
Tandwiel installatie
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Wat is de functie van een tandwiel?

BMX tandwielen zijn nodig om een voorwaartse beweging te kunnen creëren op een BMX fiets. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het aandrijvingsysteem van je BMX en bepalen mede hoe je fiets aanvoelt. Het tandwiel is een van de dunste onderdelen van je BMX setup en zijn te krijgen in vele kleuren en stijlen om je setup te customizen.

BMX tandwielen zijn vaak gemaakt van verschillende legeringen aluminium of staal. Aluminium tandwielen hebben een goede kracht/gewichtverhouding, stalen tandwielen daarentegen zijn sterker en betaalbaarder, maar zwaarder. Als je een zeer aggressieve rijder bent die regelmatig met zijn tandwiel op een rail of stoeprand vastbijt kan het wel een goed idee zijn om bescherming aan te brengen op je tandwielen.

Welke tandwielmaat is het beste voor BMX?

De tandwielmaat die je nodig hebt, is afhankelijk van je rijstijl. BMX tandwielmaten worden gespecificeerd door het aantal tanden dat ze hebben. Op een freestyle BMX is het aantal tanden op het voorste tandwiel normaal gesproken tussen de 25 en 28 tanden. Maar dit kan echter ergens tussen de 16 en 45 zijn. De meeste moderne freestyle BMX fietsen worden geleverd met een 25/9 tandwiel ratio.

Door het aantal tanden te verhogen op je voorste tandwiel zul je een hogere tandwiel ratio krijgen. Dit betekent dat het moeilijker is om te starten, maar je kunt een hogere snelheid bereiken en meer kracht genereren. Tandwielen die zijn gemaakt voor Race BMX hebben meer tanden. De verhouding van 44/16 heeft voor veel rijders de voorkeur.

Heb je meer onderdelen nodig om je volgende BMX goal te bereiken? Bekijk onze BMX wielen en BMX pedalen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden