×
MENU

Stand Up Paddling

Goed te weten

Kom op, Sta op... en peddel

SUP is de afkorting voor "stand up paddle boarding". iSUP is betekent hetzelfde alleen met het woord "inflatable" (opblaasbaar) ervoor.

Dit is één van de snelst groeiende watersporten van dit moment en deze sport kun je veel sneller leren dan andere watersporten zoals kitesurfen of windsurfen.

Het is in principe een combinatie tussen kanoën en surfen. Je staat op een surfboard en gebruikt een peddel om je vooruit te bewegen. Een "Stand Up Paddle" / "SUP paddle" board is langer, breder en drijft makkelijker dan een standaard surfboard. Dit maakt het balanceren op het board veel makkelijker.

Nu moet je nog kiezen welk type SUP paddle board bij jou eisen past. We hebben de volgende soorten SUP's

  • Touring SUP'S
  • All around SUP'S
  • Surf SUP's
  • Race SUP's

Een "stand-up" paddle board / SUP is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. De verschillende soorten zijn gemaakt voor verschillende omstandigheden.

In deze categorie vind je alles wat je nodig hebt om te kunnen SUP (Stand Up Paddle board) surfen. We hebben ook een grote selectie aan "inflatable" (opblaasbare) SUP's, ook wel iSUP genoemd, van een aantal van de grootste merken van dit moment. Verder hebben we ook peddels, pompen, lijnen en andere reserve onderdelen voor je SUP.

Een iSUP wordt voornamelijk aangeraden voor het surfen op rustig water, of water met kleine golfjes. Het heeft geweldige drijvende eigenschappen en is ook ideaal om te gebruiken op je locale meertje.