Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Paddle Boards en SUP uitrusting

Goed om te weten

Stap op je board en begin je SUP avontuur

Stand up paddle boarding, vaak SUP genoemd, is één van de snelst groeiende watersporten op dit moment. Het mooie van paddle boarden is dat het relatief eenvoudig te leren is en dat je er van alles mee kunt doen - het is net zo goed een sport als een sociale activiteit en een manier om de natuur via het water te verkennen.

Zo kan je deelnemen aan competitief paddle boarden, maar ook toeren of gewoon relaxen op een allround board. Paddle boarden is ideaal op kalm water, dit maakt het mogelijk om te suppen op de zee, meren, rivieren en in baaien. Als je liever wat golven pakt, kan je ook kiezen voor een SUP board dat is ontworpen om mee te surfen. Hoewel paddle boarden wordt beschouwd als een gemakkelijkere watersport om te leren, zijn er tal van surfscholen die je de basis van het suppen en de juiste technieken kunnen aanleren.

Het voordeel van het hebben van je eigen SUP-uitrusting is dat je de stijl en het ontwerp van je board kunt kiezen aan de hand van jouw wensen. En als het weer goed is, kan je meteen het water op en hoef je niet na te denken over het huren van een board.

Wat heb je nodig om te paddle boarden?

De meeste beginners beginnen met een opblaasbaar paddle board in plaats van een massief board. Een opblaasbare sup is licht van gewicht, maar toch stevig en is gemakkelijker om mee te nemen.

Naast het board zijn er nog een aantal onderdelen die je nodig hebt voordat je het water op kan gaan. Je moet als eerste een peddel hebben, want zonder een peddel kom je niet ver. Een ander essentieel onderdeel is je leash - dit zorgt ervoor dat het board dicht bij je blijft in het water. Kies je voor een opblaasbare SUP, dan heb je ook een pomp nodig.

Het aanschaffen van bescherming zoals een helm of reddingsvest is vaak een vereiste als je in onstuimig water paddelt. Het is ook de moeite waard om een wetsuit te overwegen als je in kouder water gaat suppen.

Wil je meer weten over stand-up paddlesurfen? Bekijk dan onze gids en video over Het kopen van een SUP board.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden