×
Menu

Snowboardschoenen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Flex
Sluitsysteem
Geslacht

Goed te weten

Snowboardschoenen zorgen voor een goede prestaties

Snowboard boots zijn een belangrijk onderdeel van je snowboarduitrusting. Boots die te hard, te zacht, niet warm genoeg zijn of gewoon niet goed passen zullen alleen maar ellende veroorzaken en je belemmeren tijdens het gebruik. Je boots zorgen ook voor isolatie van je voeten tijdens de koude winterdagen. Dus om zo goed mogelijk te kunnen presteren op de piste is het belangrijk om de beste snowboardschoenen te kiezen.

De pasvorm van snowboardschoenen

Elke beweging van je snowboard is afhankelijk van je voeten. Daarom moeten snowboardschoenen goed aansluiten. De puntjes van je tenen tenen moeten net het uiteinde van de schoenen raken, en je hiel moet stevig op zijn plek zitten. Maar je tenen moeten niet opgekruld zitten en het moet niet knellen.

Omdat de binnenschoen na een tijdje oprekt na gebruik, kan deze gemakkelijk een halve maat groter worden. Het is dus een goed idee om snowboardschoenen een halve maat kleiner te kopen dan je normale schoenmaat. Maar, vergeet niet de maattabel van ieder individueel product te bekijken om de beste maat te vinden.

Welke snowboard boots moet ik hebben?

Als je snowboard boots gaat aanschaffen is het verstandig om over een aantal factoren na te denken. Eén van de voornaamste factoren is de flex van de schoen. Snowboard boots hebben een verschillende flex, afhankelijk van je rijstijl. Als je een beginner bent, kies dan voor zachte of medium flex boots, deze zijn toegeeflijker en veelzijdiger. Medium flex boots zijn ideaal voor all-mountain snowboarden. Hardere boots zijn beter voor de aggressievere rijders die opzoek zijn naar meer snelheid. Zachte snowboard boots daarentegen zijn ideaal voor de freestyle riders.

Andere factoren die je moet overwegen ivm snowboard schoenen zijn het vetersysteem en dames- of herenmodel. Damesmodellen hebben vaak iets meer flex en de schoenen zijn minder hoog dan die voor de heren. Ook zijn de damesmodellen vaak iets smaller dan de snowboardschoenen voor heren. Snowboardschoenen kun je krijgen met drie verschillende vetersystemen. Schoenveters zijn het makkelijkste om te vervangen, maar de BOA en het speed lacing systeem zorgen voor een betere pasvorm en zijn makkelijker aan te passen.

Ben je opzoek naar snowboardschoenen voor de kleinste gezinsleden? Bekijk dan onze de Snowboardschoenen voor kinderen selectie.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden