×
Menu

Snowboardschoenen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Flex
Sluitsysteem
Geslacht

Goed te weten

Snowboard boots zijn het belangrijkste onderdeel van je snowboard uitrusting. Snowboard boots die te hard, te zacht, niet warm genoeg zijn of gewoon niet goed passen zullen alleen maar ellende veroorzaken en je tegenhouden in je prestatie. Heel vaak krijgen kleding, het snowboard zelf en de bindingen alle aandacht, maar in werkelijkheid zijn het het je snowboard schoenen die de beste ervaring met je snowboard garanderen.

De pasvorm van snowboardschoenen

Elke beweging van je snowboard komt uit je voeten. Daarom moeten snowboardschoenen strak om je voeten heen zitten, de toppen van de tenen mogen net niet het uiteinde van de schoenen raken. Het is het beste als je je hiel niet kan optillen (of in ieder geval bijna niet). Na enige tijd zal de binnenschoen naar je voet vormen en kan deze gemakkelijk een halve maat groter worden wanneer je ze gebruikt, dus het is misschien een goed idee om snowboardschoenen een halve maat kleiner te kopen dan je normale schoenmaat.

Vetersluiting systemen

Er zijn drie vetersluiting systemen:

  • Traditionele schoenveters ook bekend van gewone schoenen. Het duurt een beetje langer om ze aan te spannen, maar ze kunnen eenvoudig vervangen worden wanneer ze versleten zijn.
  • Het speed lacing systeem, dat bestaat uit een of twee veters waar maar één keer aan getrokken hoeft te worden om de hele schoen aan te spannen. Een snelle en eenvoudige oplossing die tegelijkertijd een mooi greep geeft rond de voet.
  • Boa vetersysteem: stalen draden die aangespannen worden met een eenvoudig sluitingsysteem.

Stijfheid van de snowboardschoen

Stijve snowboardschoenen reageren over het algemeen beter op je bewegingen. Voor de zwaardere snowboarder geeft dit ook meer steun. Ze zijn gebouwd voor sneller en agressiever rijden op het snowboard, terwijl zachtere snowboardschoenen zijn bedoeld voor beginners en rijders met slechts een beetje ervaring, simpelweg omdat ze toegeeflijker zijn.

Over het algemeen zullen grotere rijders en zeer ervaren rijders de voorkeur hebben voor stijve snowboardschoenen, terwijl kleinere en onervaren rijders liever zachte schoenen hebben.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden