×
Menu

Longboards Risers & Longboard Shock Pads

  Filter
Merken

Goed om te weten

Waar zijn longboard risers voor?

Longboard riser pads of risers zijn kleine plastic onderdelen die je tussen je longboard deck en truck monteert. Dit vergroot de ruimte tussen het longboard en de wielen waardoor wheelbite voorkomen wordt.

Er zijn twee soorten riser pads, platte, rechthoekige risers of angled, wedge risers. Platte risers hebben een standaard ontwerp en zijn beschikbaar in vele verschillende diktes. Angled risers verhogen je deck maar passen ook de hoek aan van je kingpin en het pivot point. Wanneer je deze gebruikt zal je board makkelijker draaien.

Heb je shock pads nodig op een longboard?

Hoewel longboard shock pads ook het deck een stukje omhoog tillen, hebben ze ook nog het doel om de vibraties te dempen. Deze extra laag bescherming is een goed idee als je rijdt op oneven oppervlakken en je het deck wilt beschermen.

Onthoud dat als je ervoor kiest om risers of shockpads te gebruiken, je zeker moet weten dat de bouten lang genoeg zijn om te passen met je setup. Je kunt dit controleren in onze Bouten & Riser Pads gids. Als je nieuwe hardware nodig hebt, ga dan naar de pagina: Moeren en bouten voor longboards.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden