×
Menu

Recreatieve Schaatsen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Schoen/shell type
Schoenmateriaal
Binnenschoen details

Goed om te weten

Recreatieve schaatsen voor allround gebruik

De ijshockey schaatsen in deze categorie zijn bedoeld voor recreatief gebruik voor alle leeftijden - zowel kinderen als volwassenen. Het zijn laag geprijsde all-round schaatsen en de meesten zorgen voor een goede steun voor de enkels.

Je kunt de ijshockey schaatsen op deze pagina gebruiken puur voor de lol, om mee te oefenen of je kunt een hockeystick meenemen en ijshockey spelen met je vrienden. Wanneer de sloten bevroren zijn en de lokale autoriteiten zeggen dat het veilig is om te schaatsen op natuur ijs, kun je een tocht maken op de sloten of naar een plaatselijke ijsbaan gaan, waar ze misschien wel disco schaatsen hebben en andere grote evenementen.

Schaatsen is een leuke activiteit voor iedereen, of je skills nou in de buurt komen van Sven Kramer, of dat je een beginner bent die meer lijkt op Bambi op het ijs. Er is ruimte voor iedereen op de ijsbaan, en je zult versteld staan van​​ hoe snel je daadwerkelijk kunt leren om je evenwicht op het ijs te bewaren.

De voordelen van het hebben van je eigen recreatieve schaatsen

Het hebben van je eigen paar recreatieve schaatsen bevat verschillende voordelen voor je:

Geld besparen

Als je een paar keer per winterseizoen wilt gaan schaatsen, kan het snel duur worden om steeds weer schaatsen te huren bij de schaats arena. Recreatieve schaatsen zijn te koop voor lage prijzen, zodat het hebben van je eigen paar schaatsen al snel veel geld kan besparen, al tijdens het eerste seizoen.

Schaatsen wanneer je maar wilt

Wanneer je je eigen paar all-round schaatsen bezit, je bent niet meer afhankelijk van eventuele openingstijden voor het leasen van schaatsen en vermijd je de lange wachtrij. Op deze manier kun je naar een open ijsbaan wanneer je er zin in hebt, bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend of laat in de avond. De ijsbaan zal waarschijnlijk ook minder druk zijn op die tijdstippen, waardoor je genoeg ruimte hebt om trucjes te oefenen of snel te schaatsen.

Gevormd naar jouw voeten

Hoe meer je je recreatieve schaatsen gebruikt, hoe beter je ze zult ''inlopen''. Hierdoor zullen ze de juiste pasvorm krijgen, die aan jouw voeten aan is aangepast. Daarom kan het een voordeel zijn om je eigen schaatsen te hebben, in plaats van elke keer weer nieuwe schaatsen huren - schaatsen waar veel andere voeten in hebben gezeten en daardoor de verkeerde vorm voor jouw voeten hebben.

Door steeds dezelfde paar schaatsen te gebruiken, krijgen meer zelfvertrouwen en daarmee zul je sneller leren om te schaatsen, kunstjes op de schaatsen te doen en dergelijke, in plaats van eerst steeds aan een nieuwe schaats te moeten wennen.

Hybride (fitness) schaatsen

Hybride schaatsen zijn een nieuwer product dat het comfort van fitness inline skates combineert met de ijzers van ijshockey schaatsen. Ze zorgen voor een zeer hoog comfort met hun zachte schoen. Als je al aan inline skates gewend bent, zal de overgang van skaten in de zomer naar schaatsen in de winter een eitje zijn.

Bekijk onze selectie van recreatieve schaatsen en hybride schaatsen op deze pagina en vind een paar schaatsen welke bij jouw smaak en behoeften passen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden