×
Menu

Lagers & spacers voor speedskates

  Filter
Merken
Lagerprecisie
Lager type
Smeermiddel

Goed om te weten

Welke lagers gebruiken speed skaters?

Skeelerlagers zijn een belangrijk onderdeel van de setup van speed skaters. De keuze voor lagers kan een directe invloed hebben op de snelheid en resultaten van speed skaters. Dus ongeacht het doel, kiezen speed skaters er vaak voor om lagers van de hoogste kwaliteit te installeren.

Wat zijn de beste skeelerlagers?

Om de kwaliteit van de skeelerslagers te beoordelen, moet je rekening houden met de ABEC-classificatie en het smeermiddel.

De ABEC-classificatie specificeert de nauwkeurigheid en precisie van de lager toegeschreven door de fabrikant. De ABEC-classificatie varieert van 1 t/m 9, hoe hoger het getal, hoe soepeler en sneller je wielen zullen rollen. De meeste speed skaters kiezen voor een ABEC 7 of ABEC 9 rating om het maximale uit hun skeelers te halen. Andere soorten lagers, zoals lagers van keramiek of Bones-lagers, hebben geen ABEC-classificatie, maar worden als even goed beschouwd als ABEC 7 en ABEC 9 lagers.

Skeelerlagers kunnen worden gesmeerd met olie of vet. Lagers gesmeerd in olie draaien heel snel, maar worden ook sneller vuil. Ze zijn vaak de beste optie voor indoor skeeleren. Lagers gesmeerd met vet voor inline speed skating draaien langzamer dan hun geoliede tegenhangers, maar ze raken niet snel zo snel beschadigd door vuil tijdens outdoor skaten.

Ben je op zoek naar een set wielen om je nieuwe lagers in te stoppen? Bekijk onze selectie Skeelerwielen.

Waarvoor dienen Speed Skate Spacers?

Worstel je met het verslaan van je rivaal of wil je gewoon een nieuw persoonlijk record neerzetten? Er zijn veel factoren die van invloed zijn op je prestaties, maar eentje die vaak wordt vergeten, is het gebruik van spacers. Een spacer zit tussen twee wiellagers in. Ze zorgen ervoor dat de lagers goed uitgelijnd zijn, vrij kunnen draaien en je dus hoge snelheden kunt behalen bij het skeeleren. Hoewel ze maar klein zijn, kunnen ze hét verschil maken wanneer je een paar seconden sneller wilt zijn.

Het belangrijkste om in gedachten te houden bij spacers voor speed skates is dat ze op de as van je skeelers moeten passen. Er zijn twee soorten spacers: floating spacers en sleeve spacers. Om te zien welke je nodig hebt, haal je het wiel uit elkaar en probeer je de lager op de as te monteren. Als er veel speling op zit, gebruik dan een spacer met sleeves om ervoor te zorgen dat de setup strak aanvoelt. Als alles goed aansluit, ga dan voor een floating spacer.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden