×
Menu

Rolski stokken

  Filter
Kleur
Merken
Lengte
Tip Diameter

Goed te weten

Rolski stokken - Flexibel of juist stijf?

In deze categorie kun je een grote selectie van rolski stokken met een verschillende mate van stijfheid vinden. Hoe meer carbon er in de stokken wordt gebruikt, hoe meer stijfheid. Dit geeft een grotere krachtsoverdracht maar minder flexibiliteit.

Rolski stokken komen in verschillende materialen en gewichten, maar in principe geldt hoe goedkoper de stokken zijn, hoe zachter ze zullen zijn. Dat betekent ook, hoe zachter de rolski stokken zijn, hoe sneller ze zullen slijten. Zachtere rolski stokken zijn flexibeler wanneer ze de grond raken en daardoor meer comfortabel voor beginners. Stijve rolski stokken / nordic stokken geven een grotere krachtsoverdracht en meer snelheid, maar kunnen lastig te hanteren zijn voor beginners. Het is daarom belangrijk om de mate van stijfheid te overwegen, wanneer je rolski stokken koopt.

Er zijn veel ski stokken die gemaakt zijn van het carbonvezel. Carbon is een geweldig materiaal, dat ook nog eens erg licht van gewicht is. De ski stokken van carbon zijn geschikt voor de gevorderde skiërs, aangezien het gebruik met de verkeerde techniek de stok kan doen breken. Wij adviseren beginners dan ook niet te gaan voor een skistok, die volledig van carbon gemaakt is.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden