×
Menu

Neopreen Handschoenen

  Filter
Maat
Dikte

Surf handschoenen-voor als het water als sneeuw aanvoelt

Als het water zeer koud wordt, komt er een tijd dat een wetsuit niet meer genoeg is. Het eerste wat je aandoet zijn je schoenen, en als deze de kou niet meer verdrijven, is het volgende wat je aantrekt je handschoenen.

Als het gaat over neopreen handschoenen, surf handschoenen of elke andere watersport handschoenen, zijn duurzaamheid, pasvorm en functionaliteit de sleutel.

Hoe dik moeten mijn neopreen handschoenen zijn?

Bij een paar neopreen handschoenen, is flexibel neopreen beter omdat dit een betere pasvorm om de handen geeft. De meest gebruikte dikte voor surf handschoenen is tussen de 2 mm en de 5 mm. Net als bij vele andere kleding producten geldt: "hoe dikker hoe warmer". Met de dikkere heb je minder gevoel in je handen. Om die reden is er altijd een balans tussen het warm houden van je handen en tegelijkertijd een goed gevoel hebben.

Een paar neopreen handschoenen moeten een zeer strakke pasvorm hebben. Als ze te groot zijn zullen je handen er in zwemmen wat binnen de kortste tijd erg irritant is. Als ze te groot zijn, zullen je surf handschoenen zich vullen met water waardoor ze zwaar worden en je behendigheid verminderen. Het is net als peddelen met gewichten aan je handen. Natuurlijk - het is een prima oefening maar niet erg leuk.

Hou je surf handschoenen onder je wetsuit

Als je jezelf een beetje extra comfort wilt geven, moet je je neopreen handschoenen ONDER de mouwen van je wetsuit dragen. Het is een eenvoudige truc, die je wellicht iets meer tijd in de oceaan geeft voordat je handen verstijfd raken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden