Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Neopreen & Wetsuit handschoenen

  Filter
Merken
Maat
Dikte
Geslacht

Surfhandschoenen geven je net dat extra beetje warmte

Tijdens koude dagen heb je waarschijnlijk niet genoeg aan een wetsuit wanneer je in het water bent. Als je surfhandschoenen draagt blijven je handen warm op die koude dagen. Het is daarom een essentieel onderdeel van je surfuitrusting, welke watersport je ook doet. Deze neopreen handschoenen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als wetsuits, op de handpalmen is er daarnaast vaak extra grip toegevoegd.
Je kan kiezen tussen surfhandschoenen of surfwanten - waarbij een aantal van je vingers bij elkaar zitten voor warmte en comfort. Welke stijl je ook kiest, het is het allerbelangrijkste dat de handschoenen goed aansluiten. Als ze namelijk te groot zijn, zal je hand erin 'zweven', waardoor er snel water in kan komen. Een tip is om altijd je handschoenen onder de mouwen van je wetsuit te dragen, voor de meeste isolatie.

Welke dikte wetsuithandschoenen heb ik nodig?

Eén van de keuzes die je moet maken is hoe dik je de handschoenen wilt hebben. De meeste surfhandschoenen hebben een dikte tussen de 3 mm en 5 mm. Sommige modellen hebben een dikte tot 7 mm. Een dikke 5 mm surfhandschoen biedt je goede bescherming tegen de kou, maar geeft je niet zoveel bewegingsvrijheid. Als je voor een dunner model van 3 mm of minder kiest, heb je meer flexibiliteit, maar wel minder isolatie.

Naast surfhandschoenen kan je overwegen om Neopreen waterschoenen en Surf caps & Wetsuit hoods aan te schaffen voor tijdens koude surfsessies.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden