×
Menu

Stuntstep-lagers

  Filter
Merken
Lagerprecisie
Lager type
Lager maat

Goed om te weten

Wanneer is het tijd voor nieuwe Stuntstep-lagers

Een goede set stuntstep-lagers is nodig om je wielen zo soepel mogelijk te laten draaien. Het voor- en achterwiel hebben allebei twee lagers die makkelijk vervangen kunnen worden wanneer het nodig is. Het is tijd om de lagers te vervangen wanneer deze een knarsend geluid beginnen te maken, of wanneer deze niet meer goed draaien. Hierdoor is het lastiger om snelheid te maken en kost het de rijder meer kracht.

Bekijk deze eenvoudige gids en video over het installeren van lagers in een stuntstepwiel.

Zijn alle stuntstep-lagers dezelfde maat?

De maat van vrijwel alle stuntstep-lagers op de markt is 608. Deze zijn gemaakt om te passen op een as met een diameter van 8mm, wat de standaardmaat is voor stuntstepwielen. Dit is dezelfde lagermaat die ook gebruikt wordt bij andere actiesportproducten zoals skateboards en inline skates.

De verschillen in kogellagers

Stuntstep-lagers worden gemaakt van verschillende materialen die verschillen in duurzaamheid en kwaliteit. In elke lager zitten 7 of 8 voorgesmeerde balletjes die meestal gemaakt worden van staal of keramiek. Stalen lagers zijn sterk en het meest betaalbaar, terwijl keramische lagers hoogwaardig zijn en nog soepeler rollen dan stalen modellen.

De ABEC schaal wordt gebruikt om de tolerantie en precisie van de lagers aan te duiden door het gebruik van alle oneven nummer tussen 1 en 9. Hoe hoger het ABEC nummer is, hoe hoger ook de precisie en hoe nauwer de tolerantie. Niet alle lager merken gebruiken de ABEC schaal, maar dat betekent niet dat ze van mindere kwaliteit zijn.

De beste stuntstep-lagers voor jou verschillen misschien van andere rijders. Als je nog meer informatie zou willen over stuntstep-lagers, dan kun je kijken naar onze pagina over Lagers aanschaffen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden