×
Menu

Funtubes

  Filter
Kleur
Merken

Wat Zijn Fun Tubes?

Fun Tubes, ook wel bekend als water tubes of boat tubes, zijn opblaasbare objecten die normaal gesproken achter een motorboot gehangen worden. Deze worden bevestigd met een touw aan een ankerpunt op de boot, en zijn gemaakt voor recreatief gebruik. Ze verschillen in grootte en stijl en kunnen gebruikt worden tot een maximum van vier mensen. Funtubes voor een of twee personen kunnen worden opgeblazen met een voet of handpomp, grotere water tubes vereisen een sterkere pomp.

De Juiste Funtube Kiezen

Allereerst zou je moeten bekijken wie er precies op de funtube gaat rijden. Bekijk wat de grootte is van de rijders en hoe veel je er wilt trekken achter de boot. Overweeg een tube waar kinderen en volwassen ín kunnen zitten in plaats van bovenop. Het zitten in de tube zal niet alleen de kleintjes maar ook volwassenen een groter gevoel van controle geven tijdens de rit. Daarnaast is er ook minder risico dat mensen van de tube afvallen als je de grip op de handvatten verliest.

Hoe Blijf je Veilig Tijdens het Tuben

Funtubes zijn erg leuk, maar het is ook belangrijk om veilig te blijven. Onthoud dat de water tube altijd goed opgeblazen moet worden. Onvolledig opgeblazen tubes creëren wrijving op het oppervlak en daarmee ook meer spanning op het trekpunt en het touw.

Draag een zwemvest, ook als je een zeer ervaren zwemmer bent. De stromingen waar de funtubes op varen kunnen een persoon verrassen wanneer deze omslaat. Gebruik geen waterski touw om je funtubes mee te trekken. Ze zijn hier niet voor gemaakt en kunnen de water tubes breken wanneer je deze trekt.

Als je op zoek bent naar een zwemvest of impact vest, bekijk dan de pagina voor Watersportbescherming.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden