Opruiming
Bespaar tot 60%  -  Meer dan 1000 producten in de aanbieding!  -  Klik hier
×
MENU

Compression voor de stuntstep

  Filter
Merken
Compression type
Clamp binnendiameter
Bar Binnendiameter
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed te weten

Waarom is een compressie systeem op je stuntstep belangrijk?

Hier vindt je alle stuntstep compressie sets, compressie bouten en compressie ombouwsets.

Een compressie systeem voor een stuntstep is eenvoudig gezegd het punt waar de bar, vork en deck samenkomen. Een compressie set is nodig als je een voorvork gebruikt zonder schroefdraad. Een Pro compression is een must-have als je een custom stuntstep bouwt.

Bij het uitzoeken van je stuntstep compressie systeem moet je er voornamelijk op letten dat het compatibel is met je vork, bar en natuurlijk met je persoonlijke voorkeur en rijstijl.

Welk compressie systeem moet ik kiezen?

Één van de meest voorkomende vragen is, welk compressie systeem moet ik kiezen voor mijn stuntstep.

Alle compression stuntstep opstellingen hebben voor en nadelen. Hieronder gaan we een paar voor en nadelen onder elkaar zetten van de verschillende compressie systemen. We hopen dat je na het lezen van van dit artikel, je zonder probleem een keuze kan maken welke compressie systeem het beste voor jou is.

Voor meer technische informatie over jouw compressie systeem kun je deze gids openen, met "How-to-Install" video's, stap voor stap handleidingen en een overzicht van alle verschillende reserve onderdelen.

HIc stuntstep compressie

HIC is de afkorting voor "Hidden Intergrated Compression". HIC was het eerste compressie systeem dat op de markt kwam en werkt zeer goed. HIC maakt gebruik van een oversized bar met een compressie ring en bout welke in de stermoer geschroefd wordt om de vork te verbinden. Zoals de naam al doet vermoeden HIC compressie is integraal en niet zichtbaar. Het HIC systeem was ontwikkeld door RAD Scooter Parts.

Pluspunten: In vergelijking met andere stuntstep compressie systemen niet al te duur en niet al te moeilijk te monteren.

Minpunten: Is niet geschikt voor een aluminium of standaard bar en men moet een inkeping make aan de onderkant van de bar om de bar op de vork te bevestigen. Deze inkepingen hebben de neiging om de bar zwakker te maken waardoor deze buigt of zelfs afbreekt als je agressief rijdt.

SCS stuntstep compressie

SCS is de afkorting voor Standard Compression System. SCS is een populair compressie systeem en bijna alle fabrikanten maken dit systeem. SCS compressie lijkt eenvoudig in vergelijking met de andere omdat het compressie systeem ingebouwd is.

Het SCS compressie systeem heeft vier bouten. Twee zetten de bar vast en twee voor de vork.

Dit compressie systeem is niet geschikt voor gebruik met ingekeepte bar, tenzij je een adapter gebruikt.

Pluspunten: Zeer duurzaam en het sterkste compressie systeem op de markt. En het geeft je stuntstep ook nog eens een gave look. Geen inkeping is nodig, waardoor de kans op het verbuigen van de bar verminderd.

Minpunten: Het is het zwaarste compressie systeem op de markt, ook financieel. Om goed te installeren heb je misschien opvulringen nodig.

ics (ics10)

ICS is de afkorting voor Inverted Compression System. Dit compressie systeem is een systeem dat in het verleden gebruikt werd voor BMX fietsen. Het wordt "Inverted" (omgekeerd) genoemd omdat de bout verticaal in de vork gaat en een stermoer vastzet die in de bar geïnstalleerd is. Het ICS systeem is alleen te gebruiken met een standaard maat bar met inkepingen. De ICS is erg licht en kan zowel met een stalen of aluminium bar gebruikt worden.

Het stuntstep merk Ethic heeft een verbetering van dit ICS ontwikkeld, de ICS10. Het verschil in de ICS10 zit hem in de 10 mm bout en stermoer, waardoor het systeem sterker wordt. Om gebruikt te kunnen maken moet je er zeker van zijn dat de compressie bout in je voorvork past, omdat deze groter is dan normaal.

Pluspunten: De ICS is een goede keuze als je met een klein budget een voorvork zonder schroefdraad wilt gebruiken. Het is ook een erg licht systeem.

Minpunten: De stermoer schijnt nogal zwak te zijn en makkelijk te buigen als je agressief rijdt. Om het systeem te kunnen installeren moet de bar inkepingen hebben, waardoor de stuntstep zwakker wordt. Het ICS systeem kan ook lastig zijn om te installeren, je hebt waarschijnlijk een 30 cm lange inbussleutel nodig om het systeem vast en los te draaien.

IHC

Internal Hidden Compression is bedacht door Blunt/Envy Scooters en zou een lichtere versie van de HIC moeten zijn. Anders dan de andere compressie systemen is IHC ingebouwd in de voorvork, waardoor je één onderdeel minder te installeren hebt.

Het IHC systeem is te gebruiken met een aluminium bar met oversized clamp en met een standaard stalen bar met standaard clamp.

Pluspunten: IHC is een sterk duurzaam compressie systeem. De bout heeft een extra diepe inbus inkeping waardoor het zeer onwaarschijnlijk is dat de rijder de inbus kop beschadigt.

Minpunten: De voorvork is iets zwaarder dan normaal, omdat het compressie systeem ingebouwd is. Maar dit systeem is nog steeds lichter dan de oversized stalen bars die gebruikt worden op de HIC. De bar moet een inkeping hebben om de clamp te kunnen vastzetten.