×
Menu

Langlauf Classic

  Filter
Merken
Lengte
Compatibel Binding Systeem
Basis Type
Wax
Ski Type

Goed om te weten

Klassieke langlaufski's voor de verzorgde sneeuwtracks

Wereldwijd is langlaufen een populaire sport en wordt zelfs bezien als één van de oudste wintersporten. Sinds de winterspelen van 1924 in Frankrijk is langlaufen één van de onderdelen.

Klassieke langlaufski's zijn ontworpen voor geprepareerde routes. Daarom worden de klassieke langlaufski's gemaakt voor snelheid, met een licht en smal ontwerp. In deze categorie vind je langlauf classic ski's.

Als je meer controle wilt in de diepe sneeuw, dan raden we je aan om even een kijkje te nemen in onze backcountry langlauf categorie.

Welke langlaufski moet ik kiezen?

Wanneer je een paar langlauf classic ski´s gaat uitkiezen, zijn je gewicht en lengte zeer relevant voor de keuze, zodat je optimaal kunt glijden, en de juiste snelheid en kick op de paden en hellingen kan krijgen.

Het is belangrijk om een ​​langlauf classic ski te kiezen met de juiste stijfheid, die voor jou geschikt is. Als je een langlaufski neemt met te veel camber zul je waarschijnlijk moeite hebben om de ski op de grond te drukken, dit zorgt ervoor dat je een minimaal contact tussen de wax zone onder de voet en de sneeuw hebt, waardoor je makkelijk achterwaarts glijdt.

Als je een set langlaufski's koopt die te zacht zijn zul je het tegenovergestelde ondervinden. Je zult ontzettend veel grip hebben, maar slecht kunnen glijden. Dit komt omdat de wax zone onder je voet te veel in de sneeuw drukt.

Als vuistregel, moet je langlauf classic ski ongeveer 20-30 cm langer zijn dan jezelf. Als je een compact model kiest dan geldt deze regel natuurlijk niet. Dit wordt genoemd in de specifieke product beschrijving.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden