×
Menu

Ski Onderhoud

  Filter
Merken

Ski onderhoud verlengd de levensduur

De meeste skiërs is het logisch dat het gebruik van skiwax, goed schoonmaken en regulier onderhoud van de ski's ze in een goede conditie houdt en dus zorgt voor een langere levensduur van de ski's. Wij van SkatePro zijn ons hier goed van bewust, daarom vindt je bij ons een brede variatie verschillende onderhoudsproducten en schoonmaak producten voor je ski's.

Als je je ski's na de wintersport weer op zolder legt zonder ook maar schoon te maken, kun je je wel voorstellen dat het een lastige klus wordt om ze gereed te krijgen voor de volgende wintersport. De beste manier om je ski's in topconditie te houden is door ze te onderhouden, en vooral door ze te waxen. Dit is iets wat regelmatig moet gebeuren, maar is ook zeer makkelijk om te doen.

Onderhoud ter voorbereiding van het seizoen

Er zijn 3 stappen die je moet nemen om je ski's op de juiste manier voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Heb je nog nooit je ski's voorbereid? Dan adviseren wij om gebruik te maken van één van de vele servicepunten die je in het wintersport gebied kunt vinden.

Als je graag wilt leren hoe je je ski's moet onderhouden, dan vindt je hieronder een aantal stappen die je kunt doen.

  1. Slijp de randen, het is zeer belangrijk dat de zijkanten van je ski's geslepen zijn. Scherpe kanten zorgen ervoor dat de ski in de sneeuw snijdt en dus de grip verbeterd. Door de geslepen kanten glij je ook niet weg in de bochten op hoge snelheid. Zorg ervoor dat je over de hele lengte dezelfde hoek aanhoudt. Er zijn een aantal verschillende slijphulpmiddelen beschikbaar voor het slijpen van ski's en snowboards. Het voordeel van deze hulpmiddelen is dat ze ervoor zorgen dat je dezelfde slijphoek over de hele lengte van je ski behoud. De slijphoek is meestal tussen de 86° en 89°. Controleer de onderkant op krassen en gaten, deze moeten eerst opgevuld worden voordat je de volgende stap kunt uitvoeren. Hier vindt je een stap voor stap beschrijving hoe je de onderkant van je ski of snowboard kunt repareren.
  2. Maak de onderkant schoon met een borstel en zorg ervoor dat er geen stof of vuil meer op de onderkant aanwezig is.
  3. Nadat de onderkant schoongemaakt is kun je beginnen aan de volgende stap, het vullen van de gaten. Om een reparatie uit te voeren heb je een aansteker, een krabber en een speciale kunststof belagstaafjes. Verhit het belagstaafje totdat deze smelt en druppelt. Druppel een paar keer op de beschadigde plek. Laat afkoelen en schraap vervolgens het overtollige materiaal eraf totdat je een glad oppervlakte overhoudt.
  4. Wax de ski's vervolgens met een glijwax. Dit doe je door de wax te smelten met een strijkijzer en op je ski te laten druppelen/stromen. Verdeel de wax over je ski door er met het strijkijzer overheen te gaan. Schraap de extra wax eraf. Herhaal deze stap 2 tot 3 keer voor het beste resultaat.

Let op: Laat het strijkijzer niet te lang op dezelfde plek staan, dit is rampzalig voor de onderkant van de ski.

Na het wintersport seizoen

Zet je ski's in een goede laag glijwax, haal de overtollige wax er niet vanaf, maar zet deze zo weg voor de zomer. Als je de ski's weer tevoorschijn haalt voor het nieuwe seizoen, haal je de oude wax eraf, maak je de ski's schoon met alcohol en herhaal vervolgens de stappen ter voorbereiding van het seizoen. Klaar zijn de ski's weer voor gebruik!

Als je je ski's opbergt zorg er dan voor dat ze op een droge plaats staan en dat er voldoende ventilatie is rond de ski's.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden