×
Menu

Snapback Pet / Skater Pet

  Filter
Merken

Snapback pet voor skaters

Vind je nieuwe skater cap van populaire merken zoals als Vans, Santa Cruz en vele andere bekende merken op deze pagina. Wij bieden een brede selectie snapbacks aan van sterke merken die hun pettten specifiek voor skaters ontwerpen met een scherp oog voor details.

Wat is een snapback pet?

De naam snapback cap is afkomstig van de manier waarop de cap gesloten is. Op de achterkant van een echte flat peak cap is een plastic bandje met drukknopen die je kunt gebruiken om de maat aan te passen. De maat is dus niet een ding om te overwegen wanneer je een Snapback wilt kopen, omdat de kliksluiting je een one-size-fits-all cap biedt.

Strapback

Bij SkatePro kun je ook strapbacks vinden. Strapbacks lijken veel op snapbacks. Beide zijn verstelbare petten, maar het verschil zit in de manier waarop ze worden verstelt. Strapbacks verstel je met behulp van een leren riem of poly riem op de achterkant van de cap, terwijl een snapback verstelt wordt met behulp van een plastic bandje (zoals hierboven vermeld) met drukknopen - een zogeheten snap sluiting.

Skate met je snapback op

Een snapback cap is bijna een must-have in elke skater garderobe. Niet alleen omdat de cap de look van de skater compleet maakt, maar ook omdat je kunt voorkomen dat je verblind wordt door de zon als je aan het chillen bent in het skatepark. Vergeet niet om je snapback te vervangen door een helm, als je gaat grinden en sliden op de ramps, rails en andere objecten. Onze caps zijn eenvoudig ontworpen, maar zien er goed uit, zodat ze bij elke meisjes of jongens outfit passen.

Snapbacks - van honkbal tot hip hop

Snapbacks kwamen al in de jaren 1950 toen de Amerikaanse honkbalspelers de caps gebruikten als onderdeel van hun uniform. Wanneer fitted caps populair werden, belandde de snapback op de achtergrond. De grootte van de caps was oorspronkelijk gebaseerd op standaard hoed maten, maar in de jaren 80 en 90 is er iets gebeurd dat het ontwerp en de populariteit van snapback caps veranderde. De groeiende hip hop cultuur en het gebruik van flat peak caps in hip hop mode tijdens deze decennia maakte de flat peak cap steeds populairder, en het werd een one-size-fits-all cap als gevolg van de verstelbare snap sluiting. Veel mensen denken waarschijnlijk aan de comedy-serie "Fresh Prince of Bel Air'' met Will Smith als de hoofdrolspeler, die vaak gezien werd met een snapback of strapback cap op.

Aan het eind van de jaren 90 daalde snapbacks in populariteit, maar dankzij beroemde rappers zoals Chris Brown, Kanye West en Jay-Z die vaak deze caps droegen, kwam de snapback cap weer in de mode.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden