×
Menu

Off-Road skates & Nordic Skates

Ga je off-track of in het terrein met Nordic skates?

Nordic skates zijn inline skates, speciaal gemaakt voor off-road ritjes met skates. Nordic Skating is een combinatie van Nordic Walking, langlaufen en inline skaten. Wanneer je op Nordic skates rijd, gebruik je stokken voor dynamiek en stabiliteit. De techniek is zeer vergelijkbaar met die je voor langlaufen gebruikt. Nordic skates, ook wel off-road rollerblades genoemd, zijn voor skaters die graag nieuwe inline activiteiten willen proberen en skiërs die willen trainen buiten het seizoen om. Als je nog ambitieuzer bent met je training dan zijn er ook rolski's, die langer zijn dan de Nordic skates en zeer vergelijkbaar met langlaufski's. Er zitten veel voordelen aan skaten op Nordic skates. Naast de mogelijkheid om in gebieden te skaten waar het normaal gesproken onmogelijk is om te skaten, zijn Nordic skates ook een zeer effectieve vorm van lichaamsbeweging.

De voordelen van cross skates

Je kunt allerlei soorten cross skates voor Nordic Skating gebruiken, maar de skates in deze categorie zijn extra geschikt voor dit doel. Ze hebben een ingebouwde reminrichting (voor een optimale training) en zijn voorzien van luchtbanden wat hen zeer geschikt maakt voor off-road skaten.
Cross skates hebben meestal 2 wielen en de schoen is hier tussenin geplaatst. De grote luchtbanden maken off-road skaten gemakkelijk.

Nordic skates worden geleverd met een harde schoen die extra bescherming biedt. Verder hebben Cross skates een speciaal remsysteem dat de rem tegen het wiel aan laat duwen. Het remblok is vervangbaar.

Wanneer je stokken voor Nordic Skating kiest is het belangrijk dat je de juiste lengte neemt (niet dezelfde lengte als voor Nordic Walking).

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden