×
Menu

Off-Road Skates

Wat zijn off-road skates?

Kun je skaten op een onverharde weg? Ja, dat kan. Je hebt alleen een paar off-road skates nodig. Dit zijn eigenlijk inline skates, die speciaal zijn gemaakt voor oneffen ondergronden. Ze kunnen worden meegenomen over bospaden om door de wildernis te skaten. Met de grote luchtbanden bieden deze all-terrain skates de beste grip op keien, ruwe ondergronden en zelfs natte grond. Off-road skates bieden een goede vorm van work-out waarmee je het hele lichaam kan trainen.

Ongeacht het seizoen, het terrein, of het weer: off-road skates zijn perfect om op elk moment van het jaar een nieuwe omgeving te verkennen en van de natuur te genieten. Een goede keuze voor mensen die buiten stedelijke omgevingen willen skaten op onverharde wegen.

De juiste off-road inline skates kiezen

De juiste all-terrain skates voor offroad-avonturen zijn afhankelijk van je skatestijl en voorkeur. Over het algemeen kan off-road skaten worden onderverdeeld in crosscountry- en downhill skaten.

Met een set-up die vergelijkbaar is met normale inline skates, hebben downhill off-road skates een frame dat ontworpen is om veel schokken en klappen aan te kunnen. Uitgerust met twee of drie banden, zijn deze skates bestand tegen hoge snelheden en bieden ze geweldige wendbaarheid bij het skaten in het bos of op onverharde paden.

Cross-country off-road skates lijken veel op rolski's, maar dan met twee luchtbanden. Dit maakt het gemakkelijk om in de natuur te skaten. Hun frames zijn gebouwd om stabiliteit en geweldige krachtoverdracht te bieden. Bovendien zijn cross-country off-road skates uitgerust met kuit- of cuff-rem voor extra veiligheid.

De gebruikelijke wieldiameter in alle off-road skates ligt ergens tussen 125 mm en 150 mm, maar sommige cross-country modellen hebben een wieldiameter tot 200 mm. De liners in deze skates zijn over het algemeen warmte vervormbaar om een betere pasvorm en comfort te bieden.

Ben je op zoek naar outdoor skates voor effen ondergronden? Zo ja, dan heeft onze winkel ook verschillende Rolski's voor klassiek en skate rolskiën.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden