×
Menu

Rolski Bindingen

  Filter
Merken
Ski Type
Compatibel boots

Goed om te weten

Waarom heb ik rolskibindingen nodig?

Rolskibindingen zijn hét essentiële onderdeel dat je nodig hebt om jezelf aan je rolski's vast te klikken. Je klikt jezelf in het teenstuk van de binding, het teenstuk is het punt waar je schoen verticaal kan bewegen terwijl de hiel vrij beweegt. De bindingen zijn meestal in het frame van de rolski geboord en passen vele schoenmaten.

Klassieke Rolski Bindingen vs Skate Rolski Bindingen

Het verschil tussen klassieke en skate rolskibindingen is klein, maar het is belangrijk om de juiste binding te kiezen die bij je skistijl past. Wanneer je op de bindingenpagina zoekt kan je de filteroptie gebruiken om "Klassiek" of "Skate" te selecteren. Het ontwerp van zowel klassieke als skate bindingen lijken erg op elkaar, met als enige verschil dat de rubberen bumper bij de teen zachter is op de klassieke rolskibindingen. Een zachtere bumper maakt het gemakkelijker om naar voren te buigen op klassieke rolski's, terwijl stijvere bumpers nodig zijn om de kracht van het skaten te weerstaan.

Rottefella Rolskibindingen

Het Noorse merk Rottefella heeft een bindingssysteem ontwikkeld genaamd New Nordic Norm (kortweg NNN), dat de markt voor binding en bootcompatibiliteit domineert. Veel andere merken gebruiken dit systeem op hun bindingen en/of schoenen. Je kunt altijd de specificaties controleren of ze NNN-compatibel zijn. Voor meer informatie over compatibiliteit zie onze gids Compatibiliteit van bindingen voor Langlaufski's en Rolski's.

Rottefella NIS rolskibindingssysteem is een ander populair ontwerp van het merk. Dit ontwerp betekent dat de bindingen zijn bevestigd aan NIS-platen, waardoor ze naar voren of naar achteren kunnen schuiven om meerdere bindingsposities te geven. Dit is met name handig omdat het naar voren verplaatsen van de bindingen het klimmen op hellingen verbetert en het naar achteren verplaatsen voor een betere stabiliteit tijdens het rollen zorgt.

Het Rottefella NNN-bindingssysteem komt het meest voor bij rolski-bindingen en -schoenen op de markt, waardoor je de grootste selectie hebt om uit te kiezen. Om bijpassende schoenen voor je nieuwe bindingen te vinden, ga je naar Rolskischoenen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden