×
Menu

Inline Skeeler Wielen

  Filter
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Lagers
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Skeeler wielen van PU rubber

De meeste inline skate wielen en skeeler wielen zijn gemaakt van polyurethaan (PU), dat is een vorm van duurzaam rubber dat goede grip biedt. Inline skate wielen van rubber laten alleen kleine vlokjes los van het wiel tijdens gebruikt. Dit maakt het wiel duurzaam in tegenstelling tot kunststof wielen, waarbij grote vlokken loskomen tijdens gebruik. Bij SkatePro verkopen we alleen skeeler wielen van PU-rubber, om er zeker van te zijn altijd de beste kwaliteit wielen leveren.

Maat - skate wielen voor fitness, urban skaten, etc

Alle skeeler wielen hebben een breedte van 24 mm, dus je kunt er zeker van zijn dat wanneer je je wielen vervangt ze wat betreft de breedte zeker zullen passen. Om de diameter van de wielen te bepalen, is het verstandig om te kijken wat het best past bij je skate stijl. Het volgende geldt voor inline skate wielen:

  • Hoe groter de wiel diameter, het gemakkelijker wordt om snelheid te houden.
  • Hoe kleiner de wiel diameter, hoe wendbaarder de skates zijn.

Wij adviseren de volgende wiel maten:

  • City / regulair skaten: 80-84 mm
  • Fitness skaten: 84-100 mm en eventueel zelfs 110 mm.
  • Speed skaten / Skeeleren: 90-125 mm
  • Street hockey: 72-80 mm

Wil je meer weten over skate wielen en termen, zoals als hardheid, grip op de weg en rebound, kunt je meer lezen in onze handleiding 'Wielen - nader verklaard'.

Let op:
Uit de specificaties die op de product pagina staan vermeld kun je opmaken of de skeeler wielen worden verkocht met of zonder lagers, plus de hoeveelheid.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden