×
Menu

IJshockeysticks

  Filter
Merken
Totale hoogte
Stick Materiaal
Flex

Goed om te weten

De moeite waard om te weten over hockeysticks

In deze categorie vind je onze selectie van hockeysticks. Of je nu een beginner bent, of ijshockey op een hoog niveau speelt, je kunt een hockeystick vinden die geschikt is voor jou.

De hockeystick bestaat uit een gebogen blad met een schacht. Het blad is ofwel licht gebogen of het heeft een diepere curve. De curve van het blad is belangrijk, omdat een diep gebogen blad is zeer geschikt voor het heffen van de puck, terwijl minder gebogen blades beter geschikt zijn voor backhands. De blades zijn gemaakt voor zowel linkshandige als rechtshandige spelers. Linkshandige spelers zullen over het algemeen liever spelen met een "right blade" en rechtshandige spelers zullen een "left blade" verkiezen.

Een ijshockey stick is essentieel om ijshockey te kunnen spelen. Echter, de kwaliteit en de prijs van de stokken kunnen variëren. Als je niet regelmatig speelt, hoef je niet per se de beste en duurste hockeystick aan te schaffen, maar zou je kunnen kiezen voor een goedkopere hockeystick die zijn gemaakt van hout en ABS. Als je hockey als een serieuze sport speelt, moet je overwegen te investeren in een hockeystick van koolstofvezel, omdat deze sticks zowel lichter als stijver zijn dan de modellen van hout en ABS.

Zoals je zult zien hebben we ook een aantal universele hockey sticks. Dit betekent dat ze gebruikt kunnen worden op asfalt, beton en op het ijs. Dit is erg handig als je graag het hele jaar door hockey speelt, of het nu op wielen, schaatsen of zelfs floorball is.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden