×
Menu

BMX sturen en bijbehorende onderdelen

Goed om te weten

Vind het juiste BMX stuur

Een BMX stuur om te racen is vaak iets hoger dan de normale BMX bar of Freestyle fietsen.

Een stuur voor BMX fietsen kun je krijgen in verschillende modellen en afmetingen. Zowel de hoogte als breedte van het BMX stuur wordt gemeten in inches. De meeste BMX sturen zijn tussen de 8 en 10 inch hoog en tussen de 28 en 30 inch breed.

Een BMX stuur is meestal gemaakt van aluminium of voor de zwaardere uitvoeringen van staal. Voor de freestyle fiets worden ze meestal gemaakt van staal, terwijl de meeste BMX sturen voor de race BMX gemaakt worden van aluminium om de fiets zo licht mogelijk te houden.

Moet ik een 2-delig of 4-delig BMX stuur nemen?

Er zijn kort gezegd twee manieren waarop een BMX stuur kan worden opgebouwd, ja je raad het al, je hebt een 2-delig of 4-delig stuur.

Een 2-delig BMX stuur wordt gemaakt van twee buizen staal of aluminium. Dit is vaak de lichtere uitvoering van de twee. Het 2-delige stuur is normaal gesproken de sterkste van de twee, omdat het maar op twee punten gelast is.

Een 4-delig BMX stuur wordt gemaakt van 4 stalen of aluminium buizen. Deze is vaak wat zwaarder dan de 2-delige bar, maar zorgt voor een uniek ontwerp op je BMX fiets waar sommige rijders dan de voorkeur aan geven.

Als je voornaamste doel is om het gewicht van je fiets zo laag mogelijk te houden, zul je waarschijnlijk voor een 2-delig stuur gaan. Als je je fiets er retro en stijlvol wil laten uitzien dan is het 4-delige stuur meer iets voor jou.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden