×
Menu

Aggressive Skate Frames / UFS Frames

  Filter
Merken
Frame type

Goed om te weten

Aggressive Inline frames zijn perfect voor grinden

Aggressive frames zijn een van de belangrijkste onderdelen van je setup. Ze zorgen ervoor dat de wielen op hun plek blijven, maar je grindt ook met de frames tijdens het skaten. In de meeste gevallen zijn de frames gemaakt van thick-walled kunststof, zodat ze de harde klappen tijdens het grinden kunnen weerstaan.

Alle aggressive frames zijn standaard ontworpen met het Universal Frame System (UFS). Dit betekent dat de frames compatibel zijn met alle aggressive boots, ongeacht het merk. Met UFS-frames is het gemakkelijker en handiger om je aggressive skate te customizen.

Verschillende soorten aggressive skate frames

Er zijn veel verschillende stylen aggressive inline skate frames, maar de drie belangrijkste stijlen zijn anti-rocker, flat en freestyle.

Anti-Rocker

Anti-rocker frames zijn het meest populair en worden over het algemeen aanbevolen voor aggressive skaters. Op deze frames zijn vier wielen aan elk frame bevestigd, maar de middelste twee wielen zijn kleiner en gemaakt van hard plastic. Dit ontwerp heeft een grote groef in het midden waarmee je kunt grinden.

Flat

Flat frames zijn zo ontworpen dat ze vier wielen van dezelfde grootte kunnen ondersteunen. In tegenstelling tot een anti-rocker systeem zal met dit frame elk wiel de grond raken. Deze constructie maakt het perfect voor bowl en transition skating. Omdat je gewicht gelijkmatig wordt verdeeld, gaan de wielen waarschijnlijk ook langer mee.

Freestyle

Freestyle frames zijn herkenbaar aan het feit dat ze slechts twee wielen per frame hebben. Hierdoor blijft er in het frame ruimte voor een grote groef in het midden. Door dit ontwerp zijn deze frames optimaal geschikt voor grinden en zorgen ze ervoor dat je geen wheelbite krijgt. Met een freestyle frame heb je de mogelijkheid om op een breder scala aan obstakels te grinden.

Voor welk type frame je ook kiest, het is belangrijk dat het groot genoeg is voor je wielen. Als je op zoek bent naar een nieuwe set wielen voor je aggressive skate setup, ga dan naar onze pagina Aggressive Skate Wielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden