Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Off-Road Skaten

Off-road skaten combineert sport en natuur

Off-road skaten, ook wel dirt skaten genoemd, is een vorm van inline skaten in off-road omstandigheden, zoals onverharde wegen, bospaden en bergpaden. Door de ruwe, oneffen ondergrond is off-road inline skaten niet mogelijk met gewone fitness skates. Dit komt omdat fitness skates kleinere wielen hebben en lagers die niet zijn gemaakt voor off-road tracks.

Als je echt de bospaden wilt verkennen en de wildernis in wilt, ongeacht de ondergrond en het weer, dan heb je stevige off-road skates nodig, die grote luchtbanden hebben. Off-road skaten is het meest geschikt voor de meer ervaren skaters, die al een goede balans hebben, bekend zijn met ruwe ondergronden en graag tijd doorbrengen in de natuur.

Verschillende stijlen van off-road skaten

Off-road skaten kan verdeeld worden in twee stijlen - downhill en cross-country. Cross-country is een combinatie van nordic walking, rolskiën en inline skaten. Dit type skaten wordt uitgevoerd met behulp van twee stokken die je helpen om op oneffen vlak terrein te rollen. Daarnaast wordt cross-country skaten uitgevoerd met een frame waaronder 2 wielen zitten, vergelijkbaar met rolskiën.

Downhill off-road skaten wordt meestal uitgevoerd in meer heuvelachtige gebieden. De skates kunnen worden gebruikt in allerlei weersomstandigheden, en zelfs in een beetje sneeuw. Je kan er mee in het gras of van onverharde heuvels af te rijden. Om blessures te voorkomen is het alleen niet aan te raden om op té steile hellingen naar beneden te skaten. Downhill skaten wordt meestal uitgevoerd met driewielige skates en je gebruikt geen stokken.

Als je geïnteresseerd bent in recreatief skaten of fitness skaten op asfalt, bekijk dan onze categorieën Inline Skates en Freeskates .

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden