×
Menu

Skibindingen

  Filter
Merken
Beste gebruik
Rem arm Breedte
DIN instelling
Binding Type

Goed om te weten

Welke skibindingen moet ik hebben?

Als je een paar ski bindingen wilt aanschaffen is het belangrijk om je af te vragen; wat voor soort skiër ben ik? Ben ik een onervaren beginneling? Of een ervaren skiër? De vuistregel is: Meer ervaring, is strakkere bindingen.

Natuurlijk heb je een setje ski bindings nodig die bij je skistijl en lichaamsgewicht passen, omdat het belangrijk is dat de bindingen los schieten op het juiste moment. Als je beginnend skiër bent is het goed om je skibindingen af te stellen met de hulp van een ervaren skiër of werkplaats zodat de bindingen op de juiste manier afgesteld worden en blessures worden voorkomen.

Bij skibindingen die gebruikt worden voor het skieën op de piste worden de tenen en de hak vastgezet op de ski's, dit in tegenstelling tot de langlauf ski's waar de bindingen vaak alleen aan de voorkant vastzitten op de ski.

De schoen en binding moet op elkaar passen

Heb je net een nieuw paar skischoenen gekocht, kom je er net achter dat deze niet passen in je skibindingen. Vaak kun je de skibindingen aanpassen zodat de nieuwe zool lengte past in de bindingen. Maar soms is het nodig om nieuwe ski bindings aan te schaffen die passen op jouw nieuwe skischoenen.

In onze selectie skibindingen vind je een brede variatie aan merken zoals Salomon, Rossignol en Marker.

Als je vragen hebt ivm de compatibiliteit of iets heel anders wilt vragen, neem dan gerust even contact op met SkatePro's klantenservice.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden