MENU
×

Cruiser Skateboards

Wat maakt Cruiser boards verschillend van traditionele skateboards?

Een cruiser skateboard is een combinatie van een skateboard en longboard. Cruiser boards zijn in het algemeen niet groter dan de traditionele skateboards, de vorm wordt vaak geïnspireerd door de old school ontwerpen van skateboards van de jaren '70 en de hardware lijkt erg op de hardware van een longboard. Deze opstelling resulteert in een flexibel en handig board voor dagelijks gebruik. Echter, de Cruiser boards en mini cruiser boards zijn niet alleen voor de smooth riders in de stad, maar zijn ook een moderne lifestyle accessoires.

Met zijn "kick-tail" heeft het Cruiser skateboard een deck vorm die veel weg heeft van een traditioneel skateboard. Aan de andere kant, de Cruiser boards hebben grotere trucks dan die van de traditionele skateboards. De wielen zijn vaak groter en zachter waardoor ze snel zijn en veel grip hebben. Tegelijkertijd zijn de rubbers zeer flexibel wat de rijder de mogelijkheid geeft om eenvoudig te draaien en te manoeuvreren.

Van skateboard tot Cruiser skateboard

De geschiedenis van het skateboard begon in de jaren 1940 en 1950, waar de eerste zelfgemaakte skateboards met roller skate wielen werden onthuld. De eerste gecommercialiseerde skateboards werden vervaardigd voor een surfshop in Californië. De skateboards werden verkocht aan surfers die op de straten wilden surfen wanneer het surfen op de zee geen mogelijkheid was.

Het was pas in de jaren 1970 dat de polyurethaan wielen werden uitgevonden. Deze uitvinding verbeterde de kwaliteit van de skateboards aanzienlijk. Na die tijd is de populariteit van het skateboard snel toegenomen en skateboard fabrikanten begon te experimenteren met de materialen van de decks en de grootte van de wielen, trucks etc. Decks van aluminium, glasvezel en andere soorten plastic begonnen te verschijnen in de skate industrie. De laatste tijd herwon het plastic Cruiser skateboard zijn populariteit en merken zoals Penny, Stereo Vinyl Cruiser en Globe, die allemaal kunststof boards produceren, zijn zeer populair geworden. Als je geïnteresseerd bent in een plastic cruiser in plaats van een houten cruiser, kun je een kijkje in de categorie Penny boards.