Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Longboards

Goed om te weten

Wat is longboarden?

Longboarden is een actiesport die lijkt op skateboarden met een meer surfachtig gevoel. Het wordt uitgevoerd met bredere en langere boards dan skateboards. Bovendien hebben longboards grotere en zachtere wielen, waardoor cruisen en carven een stuk prettiger is dan op een skateboard.

Longboards kunnen makkelijk gebruikt worden voor transport, maar over het algemeen is snelheid en het afleggen van flinke afstanden de focus. Veel longboard wedstrijden leggen de focus op downhill racen en snelheid, maar er zijn ook meer trick georiënteerde stijlen die je kunt beoefenen. Longboarden kan dus gezien worden als een zeer veelzijdige sport.

Verschillende stijlen van longboarden

Longboarden kan worden onderverdeeld in vijf stijlen: cruisen, freestyle, freeride, downhill en dancing.

De meest beoefende stijl is cruisen. Deze stijl van longboarden is relatief eenvoudig en wordt vaak gedaan voor de lol of om op een leuke manier van A naar B te komen. Carven is vergelijkbaar met cruisen, maar hier heb je diepere bochten en meer pumping.

Dancing gaat om het uitvoeren van verschillende tricks op het deck van je longboard. Je kunt laten zien hoe creatief je bent met deze rijstijl. Freestyle valt een beetje in dezelfde categorie, hier voer je allerlei verschillende tricks uit zoals hand spins en sprongen met je board.

Downhill longboarden gaat om met hoge snelheden een heuvel afrijden en is voornamelijk voor ervaren rijders. Het vereist veel kennis van alle technieken en ook goede lichaams- en boardcontrole. Freeride longboarden is gelijk aan downhill, maar dan gaat het meer om slides en andere tricks dan volledig over de snelheid.

Waarom is longboarden gezond

Net als vele andere boardsporten heeft longboarden een hoop gezondheidsvoordelen. Het is bijvoorbeeld goede aerobe lichaamsbeweging en verbeterd je balans aanzienlijk. Longboarden is een leuke en erg beginnersvriendelijke sport waar je geen grote investering hoeft te doen om te beginnen.

Longboarden wordt buiten beoefend en is dan ook een goede manier om wat meer tijd in de frisse buitenlucht te besteden. De grotere wielen zullen makkelijker over ruwe oppervlakken rijden, hierdoor kun je rijden in allerlei verschillende locaties van de stad tot kleine landweggetjes. Longboarden kan ook stress verminderen, omdat het je geconcentreerd houdt en een fijne rijervaring geeft.

Draag altijd bescherming om het beste uit je longboard sessies te halen. Je kunt passende bescherming vinden op onze pagina voor Longboard & Skateboard bescherming.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden