×
Menu

Mini BMX Fietsen

Goed om te weten

Wat is een mini BMX-fiets?

Mini BMX-fietsen zijn een type BMX-fiets die te herkennen zijn aan hun kleine frame en brede, dikke wielen. Ondanks de maat zijn deze fietsen gemaakt om te functioneren als elke andere freestyle BMX-fiets en kan harde klappen dan ook weerstaan.

Net als bij een normale BMX zijn mini-BMX frames gemaakt van Chromoly- of hi-ten steel, hiermee wordt een duurzame set-up verzekerd. De bar van een mini-BMX is dezelfde maat als van een gemiddeld race of freestyle model. Dit geeft mini BMX-fietsen een unieke uitstraling waarmee je de show steelt in het skatepark.

De verschillen tussen mini BMX en een gewone BMX

Het grootste verschil zit in de banden. Mini-BMX banden zijn 10 inch in diameter, waarbij de diameter van de meeste freestyle BMX-fietsen 20 inch is. De kleinere maat van de banden zorgt dat de hele setup en het zwaartepunt dichter bij de grond blijven.

Het profiel van mini-BMX banden is ontworpen om je betere tractie te geven op een dirt-track en met sprongen in een skatepark. Vanwege de dikke wielen hebben de meeste mini BMX-fietsen geen remmen.

De voordelen van een mini BMX

Het aanschaffen van een mini BMX is een investering die je niet zult berouwen. De fietsen zijn veelzijdig en geschikt voor vrijwel alle omgevingen. Dit houdt in dat je kunt oefenen op straat, in het skatepark en op dirt tracks. Omdat deze fietsen gemaakt zijn om erg klein te zijn, hoef je ook nog eens geen zorgen te maken dat jij of je kind uit de fiets zal groeien.

Heb je al een mini BMX en wil je er zeker van zijn dat deze in topconditie blijft? Bekijk onze Mini BMX montage- en onderhoudsgids.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden