×
Menu

Truck-onderdelen voor longboards

  Filter
Merken

Wat zijn longboard bushings?

Longboard bushings zijn de rubberen onderdelen in het midden van de longboard trucks. Ze zijn klein, maar wel een essentieel onderdeel van je longboard set-up. Ze bepalen namelijk hoe je longboard zal draaien. Je longboard komt met bushings, maar een nieuwe set kan je stijl, ervaring en wat je met je longboard kunt doen veranderen.

Elke truck zou twee bushings moeten hebben, één roadside en één boardside. Zoals de namen impliceren is de roadside bushing dichtbij de weg te vinden terwijl de boardside bushing dichter bij het deck te vinden is.

Er zijn twee soorten longboard bushings: Conical en barrel. Conical bushings geven de minste weerstand en zijn goed om bochten te maken, barrel bushings zijn dan weer stabieler. Vele rijders gaan voor een combinatie van één barrel en één conical bushing voor all-round set-ups, maar Cone-cone en barrel-barrel set-ups zijn ook populair.

Welke longboard-bushings heb ik nodig?

"De beste longboard bushings" bestaan niet, het hangt voornamelijk af van de rijstijl die je wilt beoefenen op je longboard. Dit is dan ook één van de twee hoofdonderdelen naast de hardheid van de bushings.

De hardheid van de bushings wordt gemeten op een durometer schaal net zoals wielen. Hoe hoger de durometer, hoe harder de bushings zijn. Hardere bushings geven je meer weerstand tijdens het rijden. Een van de meest belangrijke factoren bij het kiezen van je durometer is het gewicht. Over het algemeen heb je hardere bushings nodig hoe zwaarder je bent.

Als je graag wilt carven en cruisen met je longboard, ga dan voor zachtere en conical bushings. Als je meer freeride en downhill wilt rijden, ga dan voor een barrel set-up.

Als je op zoek bent naar een andere manier om de maximale snelheid te bereiken wanneer je downhill rijdt, zorg dan dat je een goede set Longboard Handschoenen en Slide Pucks hebt.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden