×
Menu

Kinderskateboardhelmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat

Goed om te weten

Zorg voor veiligheid met een kinderskateboardhelm

Skateboarden is een leuke, sociale en veilige sport voor je kind. Natuurlijk kunnen ongelukken wel gebeuren, daarom is het belangrijk om voor je kind bescherming aan te schaffen. Het eerste beschermingsonderdeel wat je nodig hebt is een helm. Het kan je kind namelijk beschermen tegen zwaar letsel als ze een nare val maken. Skateboardhelmen zijn gemaakt met een harde buitenschaal en polystyreen schuim aan de binnenkant, dit betekent dat ze blijven beschermen na meerdere klappen.

Veel mensen vragen zich af of een normale fietshelm gedragen kan worden tijdens het skaten. Dit is mogelijk, alleen is het wel de moeite waard om te investeren in een skatehelm aangezien ze meer protectie bieden voor het achterhoofd.

Hoe moet een skatehelm voor kinderen passen?

Skateboardhelmen voor kinderen zouden redelijk strak moeten zitten voor een veilige pasvorm. Het is belangrijk dat dat er geen beweging mogelijk is van de helm, maar dat deze ook niet te strak zit of oncomfortabel is. Zorg ervoor dat de helm correct gedragen wordt en niet te hoog of laag op het hoofd staat, de voorkant zou in lijn moeten staan met de wenkbrauwen en de achterkant zou de nek niet moeten raken.

Om de juiste maat te vinden voor je kind kun je een flexibel meetlint gebruiken om aan de onderkant van het voorhoofd rond het hoofd te meten. Onthoud dat de maat van elk merk net iets anders kan vallen, dus bekijk altijd de individuele maattabellen. Lees onze gids Hoe moet de helm zitten? voor meer informatie over het verkrijgen van de juiste pasvorm.

Naast een helm is het ook belangrijk dat je kind een set Kinder Skatebeschermers heeft om ervoor te zorgen dat ze volledig beschermd zijn.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden