×
Menu

Kiteboarding

Goed te weten

Over het water vliegen met een kiteboard

Kitesurfing of kiteboarding is zoals het door sommigen geïdentificeerd word een extreme sport, waarbij je niet alleen een hoge snelheid kunt bereiken maar ook de mogelijkheid hebt om hoge sprongen en geweldige stunts uit te voeren.

Een kiteboarder maakt gebruik van de wind in zijn grote vlieger om op zijn kiteboard over het water te kitesurfen. Een kiteboard kan vergeleken worden met een wakeboard, of een klein surfboard. Kitesurfen of kiteboarden kan gedaan worden met of zonder bindingen op het kiteboard.

Kitesurf uitrusting - Wat je nodig hebt om te beginnen

Wat heb je nodig om te beginnen? Als eerste heb je een speciale vlieger nodig, ook wel power kite genoemd. Je kunt zo'n kite vinden in verschillende ontwerpen en maten.

Natuurlijk heb je ook een kitesurf board nodig en een bar en lijnen om de kite te kunnen sturen. Daarnaast heb je ook een harnas, een veiligheidssysteem en andere accessoires nodig zoals een wetsuit, schoenen, reddingsvest en helm.

Hoe kun je het beste aan een kitesurf komen?

Zoals eerder genoemd is kitesurfing een extreme sport waarbij een kitesurfer snelheden kan bereiken tot wel 100 km/h, daarom is het van essentieel belang dat je de controle over je kite kunt houden. We adviseren daarom dat je of een kitesurf cursus doet of het leert van een instructeur of ervaren kitesurfer.

Als je je kite en board onder controle hebt zorgt dit voor een geweldige eerste keer kitesurfen. Het vermogen om je kite en kiteboard onder controle te hebben is niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar ook die van andere surfers, strandganger en omstanders.

SkatePro