×
Menu

Bodyboards

  Filter
Kleur
Merken

Goed te weten

Bodyboard voor iedereen

Bodyboarding komen van oorsprong uit een oude vorm van het rijden op de golven / surfen op je buik, zonder enige vorm van uitrusting. Het bodyboard zelf verschilt van een normaal stand-up surfboard omdat ze geen buikvin hebben.

Er zijn een paar dingen anders bij het rijden op een bodyboard. Buikligging, op één knie en staand. Het meest populaire is buikligging, waardoor je veel trucjes kunt doen die je niet kunt doen bij het surfen op een normaal stand-up surfboard. Omdat een bodyboard geen vinnen heeft om stabiel te blijven is het en kunst zelf om een bodyboard in de juiste richting te blijven houden. Aan de andere kant, doordat er geen vinnen zijn, kun je een heleboel nieuwe trucjes doen, zoals de 360 spins.

Bij het uitkiezen van het juiste board moet je de afstand van de vloer tot je navel meten. De neus van het bodyboard moet tot ergens tussen de bovenkant van je heup en je navel komen. Als je een zware rijder bent of of kleine golven surft is het belangrijk om een board te overwegen dat je laat drijven. Maak niet de veelvoorkomende fout om een langer board te kopen om meer drijfvermogen te krijgen. In plaats daarvan moet je een breder board kiezen met een iets bredere tail en/of een dikkere kern.

Een Bodyboard moet altijd plat zijn

Je moet ervoor zorgen dat je board plat is. Houd het board op zijn kant en kijk langs de rail, hier moet het mooi vlak zijn. Boards met veel rocker zijn lastig om de golven te pakken, omdat ze het water duwen en langzamer zijn. Je hebt een rocker nodig om te draaien, daarna zou je in staat moeten zijn om het in het board te buigen onder het rijden. Deze manoeuvre is makkelijk om te leren - lastig om onder de knie te krijgen.

SkatePro