×
Menu

Voorvorken voor de stuntstep

  Filter
Kleur
Merken
Compatibel met
Wieldiameter
Wiel kern breedte
Voorvorklengte

Goed te weten

Stuntstep vork met of zonder schroefdraad?

Op deze pagina vind je een grote selectie stuntstep vorken in verschillende kleuren en ontwerpen die zeker zullen opvallen op je lokale skatepark.

Tegenwoordig worden de meeste voorvorken voor een stuntstep gemaakt zonder schroefdraad voor een betere en stevigere verbinding tussen de bar en de voorvork. Een stuntstep vork zonder schroefdraad of met schroefdraad verschilt in gewicht, duurzaamheid en hoe te monteren. Als je een voorvork zonder schroefdraad wil gebruiken moet je een compressie systeem op je stuntstep installeren. Een stuntstep vork zonder schroefdraad worden voornamelijk gebruikt in het skatepark en voor door de gevorderde rijders. Een voorvork met schroefdraad wordt nog steeds algemeen gebruikt voor de complete stuntsteps, vooral voor de goedkopere modellen. Deze zijn perfect om de eerste tricks te leren en zijn ook gemakkelijker om te installeren. Een stuntstep voorvork met schroefdraad bereikt echter sneller zijn limiet wanneer je verbeterd in je tricks.

Voorvork stuntstep materiaal

Een stuntstep vork is gemaakt van of staal of aluminium. Stalen voorvorken zijn zwaarder maar ook duurzamer en zeer geschikt voor beginners. Aluminium voorvorken zijn lichter en iets minder duurzaam, maar de meeste gevorderde rijders kiezen voor een aluminium stuntstep voorvork.

Een aluminium stuntstep vork is vaak duurder dan een stalen vork. Als je dus net begint met de sport is een stalen vork goed genoeg. Nadat je je passie voor de stuntstep hebt bevestigt kun je gaan nadenken over een upgrade naar een aluminium versie.

Als je meer informatie wilt over de stuntstep vork kun je onze gids Koop een stuntstep vork lezen.

Als je niet zeker bent wat de beste keuze voor jou is, neem dan contact met ons op door middel van een belletje of email, we staan klaar om het samen met je uit te zoeken.

SkatePro