×
Menu

Schaatsen

Goed om te weten

Schaatsen voor het hele gezin

Schaatsen bestaat al eeuwen en heeft zich ontwikkeld tot veel verschillende stijlen, waardoor iedereen van de sport kan genieten. Bij zowel kunstschaatsen, recreatief schaatsen als ijshockey worden schoenen en ijzers gebruikt, maar elk soort heeft eigen specifieke kenmerken. Je kunt ook kinderschaatsen vinden voor elk van deze stijlen. Deze zijn gemaakt in kleinere maten en zijn zeer comfortabel en gemakkelijk in gebruik.

Sommige schaatsmodellen worden bestempeld als damesschaatsen. Dit betekent dat ze een smallere pasvorm hebben of andere kenmerken hebben dan herenschaatsen. De verschillen zijn over het algemeen klein, maar kijk voor de zekerheid bij de productspecificaties voor alle details.

Het hele jaar door schaatsen

Als je een eigen paar schaatsen hebt, ben je altijd klaar om het ijs op te gaan, ongeacht de tijd van het jaar. Schaatsen is vooral populair in de winter, wanneer de meren en grachten bevroren zijn of de plaatselijke openluchtijsbaan is geopend. Overdekte ijsbanen zijn vaak het hele jaar open, dus je kunt zelfs de hele zomer schaatsen.

Pasvorm van schaatsen

Er is niets erger dan zere voeten tijdens een skatesessie. Dit kan komen doordat de schoen van de huurschaatsen niet naar je voeten vormt. Gelukkig heb je dit probleem niet als je zelf schaatsen aanschaft; na verloop van tijd zullen ze zich vormen naar je voeten, zodat je een persoonlijke en comfortabele pasvorm hebt. Dit kunnen huurschaatsen je niet bieden.

Als je meer informatie wilt over waar je op moet letten bij het kopen van schaatsen, raadpleeg dan onze gids Aankoop van schaatsen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden