×
Menu

Schaatsen en kunstschaatsen

Goed te weten

Schaatsen voor jouw schaatsdiscipline

We hebben verschillende soorten schaatsen zoals kunstschaatsen , kinderschaatsen, recreatieve schaatsen en profesionele ijshockey schaatsen. Je vindt ze in de specifieke categorieën waar je verder kunt lezen.

Schaatsen voor indoor en outdoor gebruik

Een paar goede kwaliteitsschaatsen is een goede investering, omdat ze geschikt zijn voor veel verschillende sporten en als je ze goed onderhoudt heb je er jaren plezier van. Je kunt je schaatsen in de winter buiten op bevroren meren en kanalen gebruiken en wanneer als het warmer wordt kun je ze meenemen naar de plaatselijke overdekte ijsbaan.

Goed te weten over schaatsen - ijzers en schoen

Omdat ijsschaatsen geen rem hebben, moeten de ijzers werken als zowel rem- als glij-systeem. Als het ijzer zeer scherp is, zul je zeer snel kunnen schaatsen en hard kunnen remmen. De meeste ijzers zijn gemaakt van staal. Om de goede eigenschappen van de ijzers te behouden is het belangrijk dat ze goed en regelmatig geslepen worden. Als dit niet goed en vaak genoeg gebeurt wordt de kwaliteit van de schaatsen minder.

Vroeger werden ijzers onder een paar gewone schoenen gebonden om een paar schaatsen te maken, maar vandaag de dag is de schaats schoen een belangrijk onderdeel van een goede schaats. De boots zijn verkrijgbaar met meer of minder steun voor de enkels. Net als bij rolschaatsen, meer steun betekent minder flexibiliteit en vice versa. De ijs schaatsen zijn verkrijgbaar met extra voering van een waterbestendig materiaal om je voeten warm en droog te houden.

De geschiedenis van het ijsschaatsen

Schaatsen is een oude uitvinding. Er wordt aangenomen dat ijs schaatsen in Finland werden uitgevonden door volkeren die ver moesten reizen over het ijs. Destijds was een schaats gewoon een onder de voeten geplaatst, geslepen dierlijk bot. Sindsdien zijn schaatsen ontwikkeld, maar het idee achter de schaats techniek is nog steeds hetzelfde.

De activiteit van schaatsen werd verspreid over Europa door de rijken, maar het is altijd een populaire activiteit geweest onder het grootste deel van de bevolking. Toen de winter begon en er ijs op de meren kwam te liggen, verzamelden jong en oud, rijk en arm zich om op de meren te schaatsen. In 1572 werden schaatsen met ijzeren messen uitgevonden - en is er een nieuwe generatie schaatsen ontstaan.

Schaatsen zijn de voorgangers van rolschaatsen, dat is heel duidelijk als je kijkt naar zowel het ontwerp van de twee soorten, en de sport waar ze voor gebruikt worden.

SkatePro biedt aan om je schaatsen te slijpen voor een redelijke prijs.

Bekijk onze aankoop hulp voor schaatsen voor advies over hoe je de juiste maat en model kunt kiezen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden