×
Menu

Skateboards, Longboards en Cruiser boards

Goed om te weten

Word "Lord of the Board"

Wij bieden een enorme selectie boards voor verschillende doeleinden. Het maakt niet uit of je op de straat en het park wilt skaten of gewoon wilt cruisen op de weg, we hebben het board dat aan jouw behoeften voldoet.

Welke board moet ik kiezen?

Elk board heeft zijn eigen voordelen. Welke de juiste voor jou is hangt voor een groot deel af van waar je het voor wilt gebruiken.

Skateboards

Je kunt een skateboard voor zowel op de ramp, straat of in het park gebruiken. Als je in de straat skate, moet je kiezen voor kleine wielen, zodat je dichter bij de grond bent, tevens zorgt dit ook voor meer stabiliteit. Als je veel stunts op ramps doet, dan kun je beter grotere wielen gebruiken. Het materiaal van het skateboard deck is esdoorn en Canadese esdoorn is het sterkst. Esdoorn is geweldig voor skateboards, want het is zeer duurzaam en zal de oorspronkelijke vorm ondanks de gevolgen van harde landingen houden.

Longboards

Longboards zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt een longboard gebruiken voor carving / cruisen, freeride / downhill racen en freestyle. Cruiser longboards zijn zeer geschikt voor beginners en voor iedereen die op straat of het fietspad wilt cruisen. Downhill longboards zijn ontworpen voor hoge snelheid. De lengte van een freestyle longboard stelt je in staat om te lopen of "dansen" op het bord tijdens het rijden dit is geïnspireerd op het surfen. Freeride en Freestyle boarden zijn ideaal om op een vlakke ondergrond tricks te doen. Longboard decks zijn niet noodzakelijkerwijs gemaakt van esdoorn. Bamboe en glasvezel zijn ook voorkomende materialen voor dit type decks.

Cruiser boards

Cruiser boards zijn verkrijgbaar met houten of kunststof decks. Houten cruiser boards hebben meestal dezelfde grootte als een "gewoon" skateboard, maar met een old-school design. Een kunststof cruise board is meestal vrij klein en daarom gemakkelijk mee te manoeuvreren en mee te nemen. Zowel houten als kunststof cruisers hebben relatief grote en zachte wielen voor een snelle, maar toch grippy ride. Cruiser boards zijn erg populair omdat je er makkelijk mee kunt cruise in in de stad en de kleurrijke en creatieve ontwerpen van de boards maken ze tot een moderne lifestyle accessoire.

Waveboards

Waveboards zijn nogal verschillend van de overige boards. In plaats van één deck, hebben deze twee decks die samengebracht worden met een torsiestang. Je maakt vaart op het waveboard door de twee deck platen in tegengestelde richting heen en weer te draaien. Hierdoor onderscheidt van het waveboard zich zowel in ontwerp als techniek van skateboards.

Snow skateboards

Een snow skateboard heeft overeenkomsten met zowel een skateboard als een snowboard. Met een snow skateboard, krijg je de kans voor fun en stunts in de sneeuw - zelfs wanneer de hoeveelheid sneeuw zeer gering is. Het voordeel van een snow skateboard is dat het gemakkelijker te gebruiken en mee te nemen is dan een snowboard, omdat je geen snowboard boots of bindingen nodig hebt.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden