×
Menu

Skateboard Hardware

  Filter
Merken
Lengte

Goed om te weten

Wat Is Skateboard Hardware?

Skateboard hardware zijn de bouten en moeren die je nodig hebt om je trucks aan je skateboard deck te bevestigen. Het is gemakkelijk om je hardware te vergeten, maar ze zijn een cruciaal onderdeel van je setup. Skate hardware moet regelmatig worden gecontroleerd. Controleer bijvoorbeeld of je bouten en moeren goed vastzitten. Deze kunnen na verloop van tijd lostrillen, waardoor je board heen en weer slingert en je je evenwicht verliest.

Welke Maat Skateboard bouten Heb Ik Nodig?

Het is belangrijk om de juiste maat skateboard hardware te kiezen. De hardware moet door het deck en de baseplate van de trucks heen, en voldoende uitsteken zodat de borgmoer aan de bout kan worden vastgemaakt. Als de bout te lang is, kan het moeilijk zijn om deze vast te draaien en kan je erop blijven hangen tijdens het grinden. Als de hardware te klein is, kan deze snel er af vallen. De standaard skateboardboutlengte is tussen ⅞ inch en 1 inch voor normale skate setups. Als je echter riserpads van meer dan ⅛ inch gebruikt, heb je mogelijk langere hardware nodig.

Is Skateboardhardware Universeel?

Een aantal merken maken skateboardmoeren en -bouten en kunnen in de meeste gevallen op elk skateboard worden gezet. De meeste hardware is gemaakt met een kruiskop of inbuskop. Dit heeft echter geen invloed op je skaten en het type dat je gebruikt is een persoonlijke voorkeur.

Zorg er bovendien voor dat je skatebouten en -moeren gebruikt die speciaal zijn gemaakt om aan de eisen van skateboarden te voldoen. Reguliere hardware is vaak niet sterk genoeg om de druk op het board aan te kunnen tijdens het skaten.

Maar vergeet je gereedschap niet! Bekijk onze selectie van Skateboard Tools .

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden