×
Menu

Longboard Decks

  Filter
Merken
Deck lengte
Deck breedte
Riding Stijl

Goed om te weten

Welk longboard deck moet ik aanschaffen?

Het longboard deck is een van de meeste belangrijke onderdelen van je setup. Net als complete longboards komen decks in een hoop vormen en maten. Je kan kiezen tussen een deck wat gemaakt is voor carving, cruising, downhill, freeride, freestyle of dancing.

Cruiser longboard decks hebben vaak 3 tot 7 lagen esdoornhout, wat hier ook perfect voor is. Freestyle en downhill boards hebben daarentegen vaak 7 tot 9 lagen hout.

Als we het hebben over de materialen, dan zijn esdoorn (maple) longboard decks het meest traditioneel. Hierbij zijn meerdere houtlagen op elkaar gedrukt. Bamboe longboard decks worden vaak omhult met glasvezel en voelen veerachtig aan. Carbon fiber decks zijn duurder om te produceren, maar dit resulteert wel in een deck van topkwaliteit wat zowel sterk als lichtgewicht is.

Top mount versus drop through longboard decks

Een van de belangrijkste keuzes om te maken is of je voor een top mount of drop through deck wilt gaan.

Met drop through decks zal je board dichter bij de grond liggen. Zo ben je stabieler tijdens het rijden, de cut outs in het deck zorgen er dan weer voor dat je geen wheelbite krijgt. Deze decks zijn ideaal voor het behalen van hoge snelheden, waarbij top mount decks ideaal zijn voor cruisen of carven.

Welke type deck je ook kiest, het is goed om te weten dat alle longboard trucks compatibel zijn.

Wanneer moet je een longboard deck vervangen?

Veel mensen vragen zich af hoe vaak een longboard deck eigenlijk vervangen moet worden. De waarheid is dat er geen magisch nummer is voor wanneer je een nieuw deck nodig zult hebben, ook hangt het af van hoe vaak je rijdt en welke stijl longboarden je doet. Sommige decks kunnen jaren meegaan, terwijl andere decks maar een aantal maanden gebruikt kunnen worden. Als er chips en scheuren ontstaan in het board, dan is het misschien tijd om na te denken over een nieuw deck.

Natuurlijk zijn er manieren om je deck langer mee te laten gaan. Het makkelijkste om te doen is het deck zo min mogelijk bloot te stellen aan water en zon. Deze factoren zullen het deck namelijk verzwakken en de kans op scheuren vergroten.

Als je meer wilt weten over longboards, bekijk dan onze guide over Longboards kopen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden