×
Menu

BMX Drivetrain Parts

Goed om te weten

De juiste BMX crank-set = meer snelheid

Tijdens de BMX race gaat het allemaal om acceleratie. Vanaf de "snap", de startblokken tot aan de finish. De snelste rijder is degene die wint.

De BMX crank-set is een belangrijk onderdeel om snelheid te maken op je race BMX. De bmx crank zorgt ervoor dat je kracht overgedragen wordt naar de ketting. Veel BMX rijders staan niet stil bij de verschillende lengtes van de crankarm, maar dit is gemakkelijke stof, hoe korter de arm hoe lichter hij is. Een lange crankarm geeft meer kracht, waardoor je een zwaardere versnelling kunt rijden en dus meer snelheid kunt krijgen.

Een BMX crank-set voor een race BMX fiets is meestal gemaakt van een duurzame lichte en sterke aluminium bouw.

Een BMX crank voor een race BMX is meestal gemaakt uit twee delen omdat dit het meeste gewicht bespaart.

Let op: Het is belangrijk om een crank-set te kiezen die past op je frame. De maten kun je vinden in de specificaties.

Onderhoud je crank-set goed!

Net zoals met alle andere onderdelen op je fiets is het belangrijk om je crank-set goed te onderhouden. Zorg ervoor dat alles goed aangedraaid is en goed in het vet staat, zodat je de beste prestatie kan leveren.

Let op!! Als je de crank te vast draait wordt het zwaarder om de pedalen rond te draaien, als je hem niet vast genoeg draait is er de mogelijkheid dat de crankarmen eraf vallen en je dus zult crashen.

Als je niet helemaal zeker weet hoe vast je je BMX crank moet draaien, controleer dan de instructies van de fabrikant en voel je vrij om contact met onze BMX experts hier bij SkatePro op te nemen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden