×
Menu

BMX Zadels

  Filter
Kleur
Merken
Zadel
Zadel vulling
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Goed om te weten

Wat zijn de verschillende types freestyle BMX zadels?

BMX zadels zijn zo ontworpen dat ze klein zijn en tegen een stootje kunnen. De meeste BMX zadels hebben de punt omhoog waardoor de rijder meer controle en comfort ervaart tijdens het fietsen en uitvoeren van de tricks. Er zijn vier soorten BMX zadels: Pivotal, Tripod, Rail en Combo.

Pivotal BMX zadels worden gemonteerd door middel van een bout die door de bovenkant van het zadel heen gaat. Het is mogelijk om de hoek van een pivotal BMX zadel te verstellen en hem op die manier aan te passen aan je rijstijl. Tripod BMX zadels worden gemonteerd aan de onderkant van het zadel met als gevolg dat het zadel vast zit, en je de hoek van het zadel niet kunt veranderen. Dit betekent dat je het zadel monteert en je direct klaar bent om te gaan.

Combo BMX zadels zijn zadels die vast zitten aan de zadelpen. De twee delen zijn permanent aan elkaar bevestigd en kunnen niet worden gescheiden. Rail BMX zadels hebben rails aan de onderzijde waardoor je hem heel exact kunt afstellen, wat veel stabiliteit geeft.

Waarom zitten BMX zadels zo laag op de fiets?

In vergelijking tot een sport zoals het wielrennen zitten BMX rijders zeer weinig tijd op hun zadel. BMX zadels zitten zo laag om meer ruimte te geven voor tricks, om er zeker van te zijn dat het zadel niet in de weg zit. Verder heeft een laag zadel een voordeel dat je meer kracht kunt zetten tijdens het fietsen en je het zadel tussen je benen kunt klemmen.

Als je van plan bent om je zadel verder te upgraden bekijk dan onze BMX Zadel Clamps en Zadelpennen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden