×
Menu

BMX Zadels

  Filter
Kleur
Merken
Zadel
Zadel vulling
Zadelpen Lengte
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Vier soorten BMX zadels

Er zijn vier soorten BMX zadels: Pivotal, Tripod, Combo en Rail.

Pivotal is een BMX zadel die bovenop wordt gemonteerd. Hierdoor is het mogelijk de hoek van het zadel te verstellen.

Het tripod BMX zadel is gemonteerd aan de onderkant van het zadel met als gevolg dat het zadel vast zit, en je de hoek van het zadel niet kunt veranderen. Het voordeel van dit zadel is dat je het niet steeds opnieuw hoeft te verstellen. Je monteert het gewoon en dan ben je klaar om te gaan.

Zoals de naam al impliceert, is een Combo een BMX zadel in combinatie met een zadelpen. De twee delen zijn permanent aan elkaar bevestigd, en kunnen niet worden gescheiden.

Het Rail BMX zadel is voorzien van een zadelpen en is op rails gemonteerd. Normaal gesproken kun je de hoek van het zadel een beetje veranderen, maar met dit type zadel is het mogelijk om het zadel een beetje naar voren en naar achteren te bewegen. Je kunt de Rail zadels gebruiken voor zowel Race als Freestyle fietsen, maar de zadels worden voornamelijk gebruikt voor de BMX Race fietsen.

Licht, strak en stevig

In vergelijking tot een sport zoals het wielrennen zitten BMX rijders zeer weinig tijd op hun zadel. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat de zadels helemaal gestript worden van alle comfort zodat ze zo licht en klein mogelijk zijn. Daardoor zit een BMX zadel niet in de weg tijdens tricks.

BMX zadels worden gemaakt om zeer duurzaam te zijn, ze kunnen dus tegen een stootje tijdens het street, skatepark of flatland rijden. De meeste BMX zadels hebben een bescherming van kunststof of kevlar om de neus en zijkanten te beschermen tegen impacts.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden