×
Menu

Skateboard Cruiser Decks

Het cruiser deck - een terugblik naar de jaren 70

Cruiser skateboard decks herinneren veel aan de old-school skateboard vormen van de jaren 70 toen skateboarding in de lift zat en zich ontwikkelde. En net als in die periode, blijven tegenwoordig skateboard cruiser decks de traditie in stand houden met het experimenteren met vormen en maten.

Neem bijvoorbeeld het mini cruiser deck bij Penny boards dat gemaakt is om van een soepele rit door de stad te genieten maar nog steeds in een praktische, makkelijk te dragen formaat wordt geleverd.

Het herkennen van een cruiser skateboard deck

Skateboard cruiser decks worden geleverd in diverse vormen en maten en het is eigenlijk je eigen voorkeur en stijl die ertoe doet.

Ze zijn kleiner dan longboards, wat handig is als je hem wilt dragen of in je rugzak wilt stoppen. Cruiser decks, vergeleken tot de moderne skateboard decks, zijn vaak ook directioneel, wat betekent dat de neus en de tail verschillen van elkaar. Door de gerichtheid richting cruising, hebben ze zelfs een lichtere holling of zelfs helemaal geen holling. Maar dat betekent niet dat je geen trucjes kunt doen; kies gewoon een deck met een neus en/of tail kick.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden