×
Menu

Skate & Grind Wax

Waar is skate wax voor?

Skate wax, ook wel curb wax of grind wax genoemd, helpt je skateboard makkelijker te glijden wanneer je grind tricks doet. De wax, die over het algemeen is gemaakt van een basis van paraffine, vermindert wrijving en maakt oppervlakken glad, waardoor het eenvoudiger wordt om grinds uit te voeren, zoals 50/50s en boardslides.

Het gebruik van wax kan een groot verschil maken voor je skate-ervaring. Veel rails, stoepranden en richels kun je "skateable" maken door een klein beetje wax te gebruiken.

Hoe gebruik je skate wax?

Skateboard wax kan zowel onder je board als op de oppervlakken waarop je gaat grinden worden aangebracht. Om het aan te brengen, hoef je alleen maar wat op het oppervlak waar je tricks op wilt doen of op de onderkant van je board te wrijven.

Hoe meer je aanbrengt, hoe gladder het oppervlak (en je board) wordt. Daarom is het aan te raden om te beginnen met het gebruik van kleine hoeveelheden en het dan uit te proberen. Als het niet glad genoeg aanvoelt, kun je altijd nog meer toevoegen. Als je geen wax gebruikt, zou je ook kunnen kijken naar de optie om Skateboard Deck Rails op je deck te monteren. Deze zullen wrijving helpen verminderen en de levensduur van je deck verlengen.

Wil je thuis stunts oefenen? Bekijk dan ons assortiment Skateboard Ramps en Grind Rails.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden