MENU
×

Skate wax

  Filter
Merken

Skate Wax - Voor gladde slides en grinds

Skate Wax helpt je met slides en grinds wanneer je trucs doet op je skateboard. Je wrijft de skateboard wax op het oppervlak dat je gaat gebruiken om op te rijden, of wrijf het onder je skateboard, om wrijving te verminderen. Met behulp van skate wax verminder je de wrijving, door het invullen van gaatjes en oneffenheden op een harde ondergrond. Hierdoor wordt het makkelijker om trucs te leren zonder te vallen.

Ervaren skaters gebruiken skateboard wax om hun vaardigheden te verbeteren

Skateboard wax wordt vaak gebruikt door ervaren skaters die graag hun sliding en grinding skills willen verbeteren wanneer ze op ramps rijden of grinden op rails. Er zijn tal van metalen rails op bankjes, trappen en in skateparken, die gebruikt kunnen worden voor grinding en sliding op je skateboard, maar deze metalen objecten hebben vaak ruwe oppervlakken. Om deze ruwe oppervlakken een beetje minder ruw te maken, wordt skate wax gebruikt. Het doen van slides en grinds wordt makkelijker op een gladde ondergrond zonder weerstand. Ook is het risico om te vallen lichtelijk vermindert.

Sommige skaters zijn tegen het gebruik van skate wax, omdat ze het niet stoer vinden en misschien is het dat ook niet, maar sliding is voor sommigen leuker dan helemaal niet sliden, en voor deze mensen is skate wax een handige tool.

Pas op voor gladde rails in skateparken

Bij een bezoek aan het skatepark, waar je van plan bent om skate wax te gebruiken, is het vaak verstandig om de rails na te kijken voordat je de wax aanbrengt. De rails kan al hevig zijn gewaxt, waardoor het gladder wordt dan je denkt, en het risico op vallen groter wordt. Dus eigenlijk is het belangrijk dat je begint met het testen van je plek, voordat je hard gaat rijden. Start voorzichtig, rustig en licht. Zodra je voelt hoe het glijdt, kun je er hard tegenaan!

Skate wax komt vandaag de dag in vele verschillende ontwerpen, geuren en kleuren, afhankelijk van het merk dat het maakt. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat je het kunt meenemen in je tas wanneer je gaat skaten.

Vind je skate wax hier bij SkatePro

Skate wax wordt gemaakt door vele verschillende populaire merken zoals Spitfire en Baker, en komt ook als organische wax versie van merken als Butta, dat biologisch afbreekbaar is. Als skateboard wax is wat je zoekt, dan is SkatePro de juiste plek om rond te kijken.

Wat een frustrerende skate ervaring had kunnen zijn, kan wellicht een dag worden waarop je tientallen verschillende trucs kan laten slagen. Maar om eerlijk te zijn ten opzichte van andere skaters in het park, houd dit oude gezegde van de heer Miyagi in het achterhoofd:

Wax on, wax off.