×
Menu

Kindersteppen

  Filter
Totale hoogte
Max. toelaatbaar gewicht

Goed te weten

Kindersteppen in alle maten en kleuren

Hier vindt je steppen ontwikkeld met het oog op kinderen, om ervoor te zorgen dat ze een goede start krijgen in hun step carrière. Jongere kinderen kunnen het moeilijk vinden om normale steppen te gebruiken. Daarom adviseren wij ouders vaak om een step speciaal ontworpen voor jonge kinderen te kiezen.
Steppen voor kinderen zijn meestal lichter en hebben een lagere bar (stuur), omdat dit gemakkelijk te besturen is.

Kindersteppen met grote wielen

Er zijn veel verschillende soorten steppen voor kinderen en ze hebben allemaal verschillende voordelen. Er bestaan verschillende steppen met grote wielen die solide zijn of met lucht wielen. Grote wielen hebben de voorkeur voor kinderen, omdat ze het gemakkelijker maken om over kleine steentjes en oneffen wegen te rijden, zonder verlies van de balans. Wielen met lucht verbetert het comfort.

Wij raden kinderen nooit aan om de kinderstep te gebruiken op hobbelige wegen, maar als ze dat toch willen doen, wil je misschien overwegen om een step met grote wielen en misschien ook wel lucht banden aan te schaffen.

3-wiel steppen voor kinderen

Reguliere steppen hebben 2 wielen, en vele steppen voor kinderen zijn gebouwd in hetzelfde patroon, maar er zijn veel innovatieve steppen op de markt die het traditionele ontwerp uitdagen. Eén daarvan is de 3-wiel step die betere stabiliteit heeft, vooral als het kind stilstaat.

Steppen met 3 wielen hebben wel het nadeel dat ze wat lastiger te bedienen zijn. Sommige steppen lossen dit op door de twee wielen te verplaatsen naar de achterkant van de step.

SkatePro raad ouders aan 3-wiel steppen voor de jongste kinderen te kiezen, omdat ze voor een beter evenwicht zorgen, wat prettig is om mee te beginnen.

SkatePro