×
Menu

Kindersteppen & verstelbare steppen

  Filter
Totale hoogte
Max. toelaatbaar gewicht

Goed om te weten

Kindersteppen in alle maten en kleuren

Hier vind je steppen die ontwikkeld zijn met het oog op kinderen, zodat ze een goede start krijgen in hun stepcarrière. Jongere kinderen kunnen het moeilijk vinden om normale steppen te gebruiken. Daarom adviseren wij ouders vaak om een step speciaal ontworpen voor jonge kinderen te kiezen.
Steppen voor kinderen zijn meestal lichter en hebben een lagere bar (stuur), zodat deze gemakkelijk te besturen is.

Kindersteppen met grote wielen

Er zijn veel verschillende soorten steppen voor kinderen en ze hebben allemaal verschillende voordelen. Er bestaan verschillende steppen met grote massieve wielen of met luchtbanden. Grote wielen hebben de voorkeur voor kinderen, omdat ze het gemakkelijker maken om over kleine steentjes en oneffen wegen te rijden, zonder verlies van de balans. Wielen met lucht verbetert het comfort.

Wij raden kinderen nooit aan om de kinderstep te gebruiken op hobbelige wegen, maar als ze dat toch willen doen, wil je misschien overwegen om een step met grote wielen en misschien ook wel luchtbanden aan te schaffen.

3-wiel steppen voor kinderen

Reguliere steppen hebben 2 wielen, en vele steppen voor kinderen zijn gebouwd op dezelfde manier, maar er zijn veel innovatieve steppen op de markt die het traditionele ontwerp uitdagen. Eén daarvan is de 3-wiel step die betere stabiliteit heeft, vooral als het kind stilstaat.

Steppen met 3 wielen hebben wel het nadeel dat ze wat lastiger te bedienen zijn. Sommige steppen lossen dit op door de twee wielen te verplaatsen naar de achterkant van de step.

SkatePro raadt ouders aan 3-wiel steppen voor de jongste kinderen te kiezen, omdat ze voor een beter evenwicht zorgen, wat prettig is om mee te beginnen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden