×
Menu

Inline skates, Skeelers & rolschaatsen

Goed om te weten

Skates en rolschaatsen voor iedereen

Bij SkatePro vind je skates voor kinderen, dames en heren van alle leeftijden en van elk niveau. Skates -ook wel skeelers genoemd- en rolschaatsen zijn beschikbaar in verschillende modellen, ontworpen voor verschillende doeleinden. Het meest gebruikte model is de inline skate, waarin de wielen op één lijn staan. Er zijn echter ook veel mensen fan van rolschaatsen, waar de wielen gemonteerd zijn zoals je ziet op een skateboard.

Inline skates

Er zijn verschillende inline skates specifiek gemaakt voor fitness, snelheid (skeelers), street hockey, street / aggressive, net zoals ze ook hybride skates hebben gemaakt, bekend als freeskates. Inline skates rollen beter en bieden een betere voorwaartse stabiliteit dan rolschaatsen. Ze maken het ook makkelijker om in balans te blijven, zodat je niet naar voren of naar achteren valt. Inline skates zijn de meest populaire vorm van skates, het is ook de skate waar je het grootste aanbod van zowel skates als onderdelen kunt vinden.

Rolschaatsen

Voor veel mensen worden rolschaatsen gezien als de oorspronkelijke skate en het heeft nog steeds veel fans. De techniek is een beetje anders, en sommigen vinden dat deze skates gemakkelijker te controleren zijn. De rolschaats is voor velen een retro roller skate, omdat ze hier mee zijn begonnen als kind en daarom is de voorkeur misschien een kwestie van zowel smaak als nostalgie. Binnen de roller derby sport zijn dergelijke roller skates echter de standaard en ze zijn ook geweldig voor dansen, kunst rolschaatsen en disco rolschaatsen.

Als je twijfelt over welk type skate je moet kiezen, kun je meer lezen over de verschillende type skates in onze gids aankoop van skates

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden