×
Menu

Skateboard Trucks

  Filter
Merken
Asbreedte
Truck Profiel Hoogte (mm)
Hangerbreedte
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Wat is een skateboard truck?

Skateboard trucks zijn de T-vormige onderdelen aan de onderkant van het deck die je energie overdragen naar beweging van het board. Ze verbinden het deck met de wielen. Het kiezen van de juiste skateboard trucks is erg belangrijk, ze hebben namelijk een grote invloed op je skate-ervaring.

Skate trucks worden gemaakt van meerdere kleine onderdelen met een specifieke functie zoals de baseplate, hanger, as, kingpin en bushings. Trucks komen in verschillende hanger- en as breedtematen, meestal uitgedrukt in inches. Het is belangrijk om te onthouden dat truckmaten niet standaard zijn en kunnen variëren tussen merken.

Welke skateboard trucks moet ik kopen?

Je zou de trucks moeten kiezen die passen bij de maat van je board en je rijstijl. Over het algemeen zou de breedte van de as van je truck gelijk moeten zijn aan de breedte van het deck. Onze Skateboard Truck Maattabel kan je zeker helpen met het vinden van de juiste maat trucks voor jouw deck.

Als je een meer technische street skater bent, dan is een lagere skateboard truck meer stabiel en maakt het hoog poppen van het board ook makkelijker. Hoge skateboard trucks zijn verder verwijderd van de grond en zouden je keuze moeten zijn als je bowls skate en diepe bochten maakt. Mid-height trucks kunnen goed zijn als middenweg, zo kun je zowel street als park skaten.

Je moet ook letten op het gewicht van de truck. Lichtere skateboard trucks zijn ideaal voor tricks en sprongen, terwijl zwaardere trucks beter zijn om mee te grinden. Aluminium en titanium trucks zijn vaak lichter, terwijl chromoly stalen trucks zwaarder, maar ook steviger zijn.

Meer informatie over de kenmerken van skateboard trucks vind je in onze uitgebreide Skateboard Truck Gids.

Skateboard Trucks vs Longboard Trucks

Een van de belangrijkste verschillen tussen skateboard- en longboard trucks is het ontwerp van de baseplate en kingpin. Standaard trucks worden meestal gebruikt voor skateboard set-ups, reverse kingpin trucks worden voornamelijk gebruikt bij longboard set-ups. Bij reverse kingpin trucks wijst de kingpin naar buiten, terwijl de kingpins in standaard trucks naar binnen gericht zijn. Bovendien zijn reverse kingpin-trucks over het algemeen breder, hoger en wendbaarder voor diepe carves, surfy riding en deep carves.

Je kunt reverse kingpin trucks vinden in onze Longboard Trucks Categorie.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden