MENU
Skates
Goed te weten
Filter
 Prijs
 Merken
 Schoenmaat Wieldiameter
 Schoen/schaal type
 Schoenmateriaal

Kinder skates (vanaf 3 jaar)

Heren|Dames|Kinder
Filter »

Inline skates zijn populair bij zowel volwassenen als kinderen. Vooral oudere kinderen kunnen profiteren van een paar skeelers, omdat ze geschikt zijn voor zowel work-out als plezier.

Wat is het voordeel van de kinder inline skates?

Als het kind graag veel wil skaten, is het een voordeel dat de skeeler boots voor goede ondersteuning van de voet en enkel zorgen. Het sluitingsysteem varieert van model tot model. Sommigen hebben alleen veiligheid gespen, die het gemakkelijk maken voor het kind om zelf de inline skates te openen en te sluiten. Kinderskeelers zijn verkrijgbaar met zowel een harde als zachte boot, verschillende wielmaten en plaats van de wielen, om het gemakkelijk voor je te maken een ​​boot te vinden die perfect bij je kind past.

Het merendeel van de kinderskates in deze categorie zijn verstelbaar. Dit betekent dat de maat van de skates kan worden aangepast - meestal 3-4 maten. Als je verstelbare kinderskeelers aanschaft, kunnen ze waarschijnlijk voor een aantal jaren gebruikt worden voordat de kinderen er uit groeien. Vergeet niet dat de meerderheid van de kinderskates klein uitvallen.

Kunnen kleine kinderen inline skates gebruiken?

Ja, inline skates kunnen worden gebruikt door kleine kinderen. Echter, je moet ervan bewust zijn dat kinder skeelers minder stabiel zijn bij lage snelheden dan de klassieke rolschaatsen, dus het kind zal misschien een beetje hulp nodig hebben in het begin, totdat het is gewend aan het skaten en zijn balans heeft gevonden. Op zijn beurt geven de boots een betere ondersteuning aan de voeten en enkels dan de rolschaats boots. Als alternatief zijn er een paar modellen met 3 wielen waarbij 2 van de wielen aan de achterkant en 1 wiel aan de voorkant. Op die manier krijgt het kind een stabielere skate en het zal makkelijker zijn om het evenwicht te bewaren. Zodra de balans van het kind beter wordt, kan een van de achterwielen in het midden gemonteerd worden om de skates naar inline skates te veranderen.

Vergeet niet dat kinderen - ongeacht hun leeftijd - altijd beschermings uitrusting zouden moeten dragen tijdens het skaten. Sommige kinderskeelers zijn verkrijgbaar als een complete set met beschermende uitrusting inbegrepen, bestaande uit knie-, elleboog- en pols-bescherming en een helm. Als deze items niet zijn inbegrepen, kun je deze vinden in de categorie Beschermingsuitrusting voor kinderen .