×
Menu

Kinderskeelers (vanaf 3 jaar)

Heren|Dames|Kinder
  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Verstelbare Schoen
Niveau
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Kinder skates - geweldig voor langere afstanden

Skeelers of inline skates zijn populair bij zowel volwassenen als kinderen. Vooral oudere kinderen kunnen profiteren van een paar skeelers, doordat je langere afstanden met ze kunt skaten. Kinder skeelers zijn waarschijnlijk ook de juiste keuze als de gehele familie plannen heeft om samen te gaan skaten, omdat het gemakkelijker is voor het kind om moeder en vader bij te houden. Op deze manier kan iedereen elkaar goed bijhouden en wordt er met veel plezier geskate.

Skeelers voor kinderen bieden ondersteuning & comfort

De schoen op kinder skeelers voorziet je van een goede ondersteuning van je voet en enkel, wat een groot voordeel is als je kind zijn/haar skeelers veel gebruikt. Sommige kinder skeelers hebben een soft-boot (zachte schoen) en anderen hebben een hard-boot (harde schoen). Ze hebben allebei zo hun eigen voordelen, je kunt dus kiezen voor hetgeen waar je voorkeur naar uit gaat. Een soft-boot is over het algemeen comfortabeler en ademend, terwijl een hard-boot meestal stabieler is en meer controle biedt.

Het sluiting systeem bij skeelers varieert van model tot model. Sommige modellen bestaan uit niets meer dan gespen, welke het gemakkelijk maken voor je kind om de skeelers aan en uit te trekken, zonder hulp.

Een voorsprong op schaatsen met kinder skeelers

Als je kind het ook leuk vind om te schaatsen in de winter, of als je plannen hebt om op het ijs te stappen, werkt het in je voordeel om inline skates te kiezen. De techniek is namelijk hetzelfde, wat de overstap van het vaste land naar het bevroren ijs gemakkelijker maakt voor je kind. Op deze manier wordt het ook mogelijk om het hele jaar door te blijven schaatsen/skaten en jezelf voor te bereiden op plezier op het ijs.

Klaar voor kinderen skeelers?

Ja, inline skates kunnen worden gebruikt door kleine kinderen. Echter, je moet ervan bewust zijn dat kinder skeelers minder stabiel zijn bij lage snelheden dan de klassieke rolschaatsen. Zodra je wat meer snelheid opbouwt, zullen ze minimaal net zo stabiel worden als rolschaatsen. Daarom kan je kind wat hulp nodig hebben in het begin, totdat hij/zij is gewend aan het skaten en zijn/haar balans heeft gevonden. De schoen van de kinder inline skates bieden over het algemeen een betere ondersteuning bij de voet en enkel dan rolschaatsen.

Kleinere wielen voor kleine kinderen

Voor jonge kinderen raden we aan om kleinere wielen te gebruiken van 64 - 72 mm in diameter, doordat dit voor een lager zwaartepunt zorgt, waardoor je kind beter in balans blijft. Maar je hoeft niet te veel na te denken over de juiste wiel maat, de fabrikant heeft er namelijk al voor gezorgd dat de wiel maat overeen komt met de schoenmaat, waardoor deze automatisch geschikt is voor de leeftijd van je kind.

Alternatieve KINDER inline skates

Voor de zeer jonge kinderen zijn er een aantal modellen welke met drie wielen worden geleverd, twee aan de achterkant van de skate en één aan de voorkant. Op deze manier krijgt je kind meer ondersteuning en wordt het gemakkelijker om in balans te blijven. Zodra de balans van je kind verbetert, kun je één van de achterwielen verwijderen en in het midden installeren, om de skates te veranderen naar inline skates/skeelers waar de wielen in één lijn achter elkaar staan.

In maat verstelbare inline skates voor kinderen

Het merendeel van de kinder skates in deze categorie zijn in maat verstelbaar. Dit betekent dat de maat van de skates kan worden aangepast en de skates mee kunnen groeien met het kind. Verstelbare inline skates kunnen meestal zo'n 3-4 maten verstellen. De juiste maat vinden, wordt ook gemakkelijker en je kind kan waarschijnlijk verschillende seizoenen van de skates profiteren voordat hij/zij er uitgegroeid is.

Volg deze richtlijnen om de juiste maat te vinden;

  • Vergeet niet om altijd de maattabel te lezen op elke product pagina.
  • Een vuistregel is om skates één maat groter te kiezen dan de gewoonlijke schoenmaat, tenzij anders aangeven in de maattabel of bij de product omschrijving.

Blijf veilig met skate bescherming

Vergeet niet dat kinderen - jongere maar ook oudere kinderen, altijd bescherming zouden moeten dragen tijdens het skaten. Sommige kinder skeelers zijn verkrijgbaar als een complete set met beschermende uitrusting inbegrepen, bestaande uit knie-, elleboog- en pols-bescherming en een helm. Als er geen bescherming meegeleverd wordt in een set, kun je alle benodigde onderdelen op onze website vinden in verschillende kleuren en variaties. Een volledige beschermingsuitrusting zorgt er niet alleen voor dat je kind goed beschermd is, het zorgt er ook voor voor dat hij/zij zich veiliger voelt tijdens het skaten, wat het leerproces versnelt.

Mocht je nog vragen hebben over skates of twijfelt over welk type kinder skate je moet kiezen, kun je meer lezen over gelijkenissen en verschillen tussen kinder skeelers in onze gids het kopen van kinder skeelers.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden