MENU
×

Heelys Schoenen

  Filter
Kleur
Schoenmaat
Wielen
Lichtjes
Voering

Heelys - shoenen met een twist

Heelys schoenen maken het mogelijk om te skaten waar je ook bent. Heelys zien er uit als gewone skate schoenen, dus je krijgt veel aandacht als je plotseling begint te skaten in de straat.

Heelys schoenen - aan de slag met je schoenen met wieltjes

Met Heelys schoenen kun je kiezen of je wilt lopen of skaten met één simpele beweging. Als je wat langer wilt gaan lopen, kun je gewoon de wielen uit de schoenen klikken en dan heb je een gewoon paar skate schoenen. En wanneer je weer klaar bent om te rollen, kun je net zo makkelijk de wielen weer in de schoenen klikken om je schoenen weer schoenen met wielen te maken.

Zodra de wielen er in zitten, en je wilt skaten in plaats van lopen, verplaats je simpelweg je lichaamsgewicht naar je hielen, waar de wielen zijn gemonteerd. De techniek is vrij eenvoudig en gemakkelijk te leren. Als je wilt stoppen, kun je zowel hard als zacht remmen. Als je de zachte rem techniek wilt gebruiken, til je je tenen wat verder omhoog om de achterkant van de schoen over de grond te laten slepen, totdat je stopt. Als je de harde rem techniek wilt gebruiken, hoef je alleen maar je tenen op de grond te zetten en te joggen totdat je controle krijgt en klaar bent om te stoppen. "Heeling" lijkt misschien vergelijkbaar met inline skaten, maar de techniek is iets anders. Omdat de wielen alleen in de achterkant van de rolschoenen zitten, kun je altijd je gewicht op de voorkant van je voeten plaatsen wanneer je op het punt staat om je evenwicht te verliezen of de behoefte hebt om controle te krijgen.

Heelys rolschoenen - de originele schoenen met wielen

Heelys schoenen zijn de originele schoenen met wieltjes, en zijn verkrijgbaar met FATS wielen en goede lagers, zodat je de beste skate ervaring krijgt. FATS wielen zijn standaard, wijde Heelys wielen die zorgen voor een betere grip.

Deze wheelies schoenen werden uitgevonden in de VS in 2000, en sindsdien hebben ze zich verspreid, niet alleen rond de VS, maar over de hele wereld tot in Europa zoals in NL. Deze kinderschoenen met wieltjes zijn erg gegroeid in populariteit, zowel heelys jongens en heelys meisjes. Je kunt ook Heelys vinden voor volwassenen, dus iedereen ongeacht welke leeftijd kan meedoen. Op deze manier kunnen ouders de ultieme actieve quality time hebben, samen met hun kinderen.

Je kunt Heelys krijgen met 1 wiel en Heelys met 2 wielen in de zool. De originele modellen hadden maar één wiel, maar veel mensen kiezen tegenwoordig voor de modellen met 2 wielen, omdat ze wat makkelijker zijn om op te rollen.

Kan ik mijn rolschoenen voor skate tricks gebruiken?

Roller schoenen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en zijn gemakkelijk om mee te skaten rond de school of tijdens het winkelen. Maar je kunt ook met je Heelys naar het skate park, als je er mee wilt stunten. Wees creatief met je Heelys!

Je kunt de traditionele stunts doen, zoals achteruit skaten, skaten op één voet of spins maken.

Shoenen met wielen om te dansen - Pimp je dance moves met Heelys

De mogelijkheden met rolschoenen zijn veelzijdig, alleen je eigen verbeeldingen stellen de grens. Ben je een danser, of houd je gewoon van dansen, dan kun je je nieuwe dance moves uitproberen met een paar rolschoenen.

Dit is gezien in verschillende talentenjachten waar de deelnemers ze gebruikt hebben in hun dans routines. Ook een beroemde artiest zoals Usher, heeft Heelys gebruikt in zijn muziekvideo´s en andere optredens. In zijn muziekvideo ''U don´t have to call'' van 2002, zie je een volle ruimte met dansende mensen waar Usher plotseling glijdt naar de camera. Op het eerste gezicht lijkt het een stoere truc, maar wanneer je het wiel ziet in de schoen, realiseer je je, dat deze beweging niet alleen gemaakt kan worden door super goede dansers zoals Usher, maar door iedereen die graag iets extra´s wil toevoegen aan hun choreografie.

Sindsdien hebben vele dansers de rolschoenen verwerkt in hun choreografie om een extra 'wow' effect te creëren. Omdat de Heelys schoenen de elementen van een normale schoen en skate combineren, kun je makkelijk de transitie van gewone stappen, naar een rollende beweging maken, waardoor het mogelijk is om ze te gebruiken in een trendy choreografie met twist.