×
MENU

Heelys Schoenen

  Filter
Kleur
Schoenmaat
Wielen
Lichtjes
Voering

Goed te weten

Heelys - schoenen met een twist

Heelys schoenen maken het mogelijk om te skaten waar je ook bent. Heelys zien er uit als gewone skate schoenen, dus je krijgt veel aandacht als je plotseling begint te skaten.

Heelys schoenen - aan de slag met je schoenen met wieltjes

Met Heelys schoenen kun je kiezen of je wilt lopen of skaten met één simpele beweging. Als je wat langer wilt gaan lopen, kun je gewoon de wielen uit de schoenen klikken en dan heb je een paar gewone skate schoenen. En wanneer je weer klaar bent om te rollen, kun je net zo makkelijk de wielen weer in de schoenen klikken om van je schoenen weer rolschoenen te maken.

Zodra de wielen er in zitten, en je wilt skaten in plaats van lopen, verplaats je simpelweg je lichaamsgewicht naar je hielen, waar de wielen zijn gemonteerd. De techniek is vrij eenvoudig en gemakkelijk te leren. Als je wilt stoppen, kun je zowel hard als zacht remmen. Als je de zachte rem techniek wilt gebruiken, til je je tenen wat verder omhoog om de achterkant van de schoen over de grond te laten slepen, totdat je stopt. Als je de harde rem techniek wilt gebruiken, hoef je alleen maar je tenen op de grond te zetten en te joggen totdat je controle krijgt en klaar bent om te stoppen. "Heeling" lijkt misschien op inline skaten, maar de techniek is iets anders. Omdat de wielen alleen in de achterkant van de rolschoenen zitten, kun je, wanner je je evenwicht begint te verliezen of als je meer controle wilt, altijd je gewicht op de voorkant van je voeten plaatsen.

Heelys rolschoenen - de originele schoenen met wielen

Heelys schoenen zijn de originele schoenen met wieltjes, en zijn verkrijgbaar met FATS wielen en goede lagers, voor de beste skate ervaring. FATS wielen zijn de standaard, wijde Heelys wielen die zorgen voor een goede grip.

Deze wheelies schoenen werden uitgevonden in de VS in 2000 en sindsdien zijn we wijd verspreid, niet alleen in de VS, maar ook de wereld over naar landen in Europa zoals NL. Deze kinderschoenen met wieltjes zijn erg populair nou, zowel voor heelys jongens als heelys meisjes. Je kunt ook Heelys vinden voor volwassenen, dus iedereen ongeacht je leeftijd kan meedoen. Op deze manier kunnen ouders de ultieme actieve quality time hebben met hun kinderen.

Heelys zijn verkrijgbaar met 1 wiel en met 2 wielen in de zool. De originele modellen hadden maar één wiel, maar veel mensen kiezen tegenwoordig voor de modellen met 2 wielen, omdat ze wat makkelijker zijn om op te rollen.

Kan ik mijn rolschoenen voor skate tricks gebruiken?

Heelys schoenen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en zijn gemakkelijk om mee te skaten rond school of tijdens het winkelen. Maar als je wat tricks wilt doen kun je je Heelys ook menemen naar het skate park.

Je kunt de traditionele stunts doen, zoals achteruit skaten, skaten op één voet of spins maken. Maar je kunt ook de wat moeilijkere tricks proberen zoals sprongen waarbij je vaak vanaf of op verschillende items land. Als je Heelys schoenen een nylon grind plate in de zool hebben kun je ze ook gebruiken om rails te grinden enz.

Shoenen met wielen om te dansen - Pimp je dance moves met Heelys

De mogelijkheden met rolschoenen zijn enorm de enige beperking is je eigen fantasie. Ben je een danser, of hou je gewoon van dansen, dan kun je je nieuwe dance moves uitproberen met een paar Heelys.

Dit is te zien in verschillende talenten shows waar de deelnemers ze gebruiken in hun dans moves. Ook beroemde artiesten zoals Usher, hebben de Heelys gebruikt in hun muziekvideo´s en andere optredens. In de muziekvideo ''U don´t have to call'' van Usher uit 2002, zie je een volle ruimte met dansende mensen waaruit Usher plotseling naar de camera glijdt. Op het eerste gezicht lijkt het een coole move, maar wanneer je het wiel in de schoen ziet, realiseer je je, dat deze beweging niet alleen gemaakt hoeft te worden door super goede dansers zoals Usher, maar door iedereen die graag iets extra´s wil toevoegen aan hun choreografie.

Sindsdien hebben vele dansers de rolschoenen verwerkt in hun choreografie om een extra 'wow' effect te creëren. Omdat de Heelys schoenen de elementen van een normale schoen en skate combineren, kun je makkelijk de transitie van gewone stappen, naar een rollende beweging maken, waardoor het mogelijk is om ze te gebruiken in een trendy choreografie met twist.