×
Menu

Langlaufschoenen Backcountry

Goed om te weten

Backcountry langlaufschoenen gemaakt om warm en comfortabel te zijn

Backcountry langlaufschoenen worden gemaakt voor verschillende omgevingen en sneeuwcondities buiten de pistes. Je zou ze kunnen vergelijken met wandelschoenen. Omdat je dagen achtereen in de schoenen zult lopen en skiën moeten ze goede ondersteuning geven, lekker zitten en ook bescherming bieden tegen de kou.

Backcountry of BC skischoenen bieden niet de beste krachtoverdracht, maar geven wel stevigheid en consistentie die je nodig hebt voor de lange tochten door de sneeuw. Het materiaal dat gebruikt wordt voor langlaufschoenen is meestal leer in combinatie met Thinsulate isolatie voor warmte. Langlaufschoenen hebben vaak hoge cuffs waardoor het risico om sneeuw in je schoenen te krijgen wordt verminderd. Hoge cuffs geven ook extra stevigheid aan je enkels.

Backcountry skischoenen zijn alleen te gebruiken in combinatie met langlaufbindingen

Als je een paar backcountry langlaufschoenen aanschaft, vergeet dan niet te controleren of ze te gebruiken zijn met je langlaufbindingen. Er zijn twee langlaufbinding systemen: NNN- en het 75 mm (3-pin) neussysteem. Deze bindingssystemen zijn alleen gemaakt voor langlaufschoenen. Je kunt de juiste bindingen vinden in onze selectie Langlaufbindingen - Backcountry.

Backcountry skischoenen kunnen twee verschillende type zolen hebben die op beide bindingen passen. Het meest voorkomende type zool haak je in de binding met behulp van een metalen stick, zoals de klassieke schoen en is te gebruiken met het NNN-bindingssysteem. De schoen die op het 75 mm systeem past, heeft een randje op de neus, vergelijkbaar met een telemarkschoen. BC skischoenen hebben een bredere en dikkere metalen rand op de neus, daarom zijn ze niet te gebruiken met standaard skibindingen.

Ga je liever gewoon skiën? Je kunt meer skischoenen vinden op onze pagina met Skischoenen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden