×
Menu

Skateboard Decks

  Filter
Kleur
Merken
Deck breedte
Deck lengte
Deck materiaal
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 8

Goed om te weten

Materiaal en breedte van skateboard decks

Het meest gebruikte type hout voor skateboards is esdoorn, omdat het flexibel is en erg duurzaam. Veel decks zijn gemaakt van een 7-laags houten constructie, wat betekent dat het deck zeven lagen hout heeft dat gecomprimeerd is in het deck.

Wat betreft de breedte, moet je ervoor zorgen dat het puntje van je schoen net over het randje gaat van het deck. Dit maakt het makkelijker om controle te krijgen over je rit. Aan de andere kant, moet het deck niet te smal zijn, omdat dit je balans beïnvloedt en het risico op shoe bite sterk verhoogt. Shoe bite maakt je schoenen stuk en laat je van je skateboard vallen.

Het verhaal achter de skate deck kicktail

Wanneer de eerste skateboards op de markt werden gebracht, waren alle decks vlak. Om de decks te verbeteren en zo het makkelijker te maken om met je voeten de controle te houden, werd de kicktail uitgevonden door Larry Stevenson. Als je een skateboard bekijkt, zul je zien dat de uiteinden naar boven toe gebogen zijn. Dit zijn kicktails die je gebruikt voor popping. In 1969 kreeg hij patent op een dubbele kicktail.

Skate decks in verschillende maten en ontwerpen

Ontdek onze brede selectie skateboard decks. In tegenstelling tot een compleet skateboard, een skateboard plank wordt geleverd zonder wielen, trucks of assen. Dit geeft je de mogelijkheid om je eigen persoonlijke skateboard te maken met al je favoriete onderdelen. Sommige van onze skateboard decks worden geleverd met griptape, maar het meest gebruikelijk is, dat je de griptape zelf nog los moet aanschaffen.

Waarom zou je alleen van je skateboard kunnen genieten buitenshuis? Met een grote hoeveelheid verschillende kleuren en ontwerpen, heb je een geweldige mogelijkheid om het deck te gebruiken op een creatieve manier, bijvoorbeeld als decoratie aan de muur. Op deze manier kun je je kamer een vleugje meegeven van de skate vibe.

In de skateboard wereld is het vrij gebruikelijk dat merken samenwerken met nieuwe kunstenaren in het ontwerpproces, om het skateboard plank zeer expressief te maken en een mooie uitstraling te geven. Dit geeft je de mogelijkheid om je persoonlijke stijl te uiten met het skateboard.

Voor meer informatie over een specifiek skateboard deck, de kleur, maat en accessoires, neem dan een kijkje bij de productinformatie.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden